Košarka Košarka/Vesti

Crvena zvezda slavila u derbiju

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su ’’večitog rivala’’ Partizan Nis pred svojom publikom u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ – 86:74 (22:24, 27:19, 22:14, 15:17).

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su ’’večitog rivala’’ Partizan Nis i u drugom derbiju ove sezone. Crveno-beli su kontrolisali gotovo čitav tok utakmice. Izvanredna odbrana i veoma pametna igra u napadu donosili su prevagu izabranicima Dušana Alimpijevića u derbi susretu 18. kola ABA lige. Crvena zvezda je na kraju savladala Partizan rezultatom 86:74 (22:24, 27:19, 22:14, 15:17)
U redovima Zvezde blistao je Ognjen Dobrić koji je pogodio čak šest trojki i meč završio sa 18 poena. Trebalo bi istaći i izuzetan doprinos Matiasa Lesora koji je meč završio sa 13 koševa, kao i Tejlora Ročestija koji nije previše forsirao u šutu, ali je izvanredno razigrao ekipu zabeleživši deset asistencija.
Upravo pogleda na statistiku i brojka od 24 asistencije svedoče o izvanrednoj timskoj igri i tečnom napadu crveno-belih.
Na početku utakmice igralo se u serijama. Gosti su bolje započeli utakmicu i poveli rezultatom 5:12, ali je Zvezda od tog momenta odigrala znatno agresivnije u odbrani. Raspucao se Nemanja Dangubić, a pridružili Bjelica i Lesor pa su crveno-beli serijom 14:2 preuzeli vođstvo (19:14).
Nakon poena Dejana Davidovca sa linije penala crveno-beli su poveli 22:16, ali je Partizan preko Veličkovića napravio seriju 8:0 i ponovo poveo (22:24).
Izabranici Dušana Alimpijevića nisu gubili glavu. Ubrzo su uspostavili prepoznatljivu igru u napadu. Raspucan je bio Ognjen Dobrić koji je potvrdio da se nalazi u izuzetnoj šuterskoj formi. Svojom trećom trojkom na utakmici doneo je crveno-belima najveće vođstvo na utakmici dva minuta uoči isteka prvog poluvremena (46:39).
Odlično poluvreme Dobrić je zaokružio trojkom tik pre isteka vremena u drugoj deonici za prednost Crvene zvezde 49:43.
U trećem periodu viđena je velika borba. Igralo se ’’koš za koš’’, a Zvezda je čuvala stečeno vođstvo. Odbrana je crveno-belima donosila potrebnu sigurnost u napadu, a Partizan je teško dolazio u situaciju da dođe do obruča. Nakon poena Alena Omića dva minuta pre kraja trećeg perioda crveno-beli su došli do dvocifrenog vođstva (64:54).
Ipak, to nije bio kraj serije jer je u fantastičnom ritmu bio Ognjen Dobrić. Brzo je pridodao još dve trojke na svom kontu, a ukupno šest. Izuzetna odbrana i raspucani Dobrić doneli su crveno-belima vođstvo 71:56 koje je Partizan samnjio tek za pola koša do odlaska na odmor između trećeg i četvrtog perioda (71:57).
Zvezda je preuzela potpunu kontrolu nad utakmicom. Izuzetna odbrana izabranika trenera Alimpijevića omela je Partizan da ozbiljnije zapreti povratkom u meč, dok su crveno-beli u napadu iz minuta u minut dobili novo napadačko oružje. U tom odnosu snaga, crveno-beli su mirno priveli meč kraju i na kraju ostvarili ubedljiv trijumf.
Crveno-beli neće imati previše vremena za slavlje nakon još jedne odlične utakmice. Već u petak čeka ih novo evroligaško gostovanje u Baskoniji.
Crvena zvezda mts – Partizan Nis 86:74 (22:24, 27:19, 22:14, 15:17)
Crvena zvezda mts: Kešelj, Dangubić 12, Davidovac 7, Lazić 8, Dobrić 18, Janković 8, Ročesti 5 (10as), Omić 6, Lesor 13, Enis 7, Jovanović, Bjelica 2.
Dušan Alimpijević:
“Izuzetno sam srećan posle ovakvih utakmica i pobeda. Ovo su pobede koje znače za tim, za klub, za naše navijače. Zato sam dodatno srećan, jer se ovako kupuje dodatni mir za nastavak sezone. Mnogo puta sam rekao, ali neću ni sada preskočiti…Mnogo puta se pokazalo da kad god smo imali vremena za treninge, imali smo dobre utakmice i dobre pobede i dolazili smo do ovako velikih rezultata. Potvrdili smo dobar rad iz prethodnog perioda i krunisali istorijskom utakmicom protiv Olimpijakosa i za nas ništa manje značajnom pobedom u derbiju.
Došli smo u ritam i gajimo stil da je potpuno bilo normalno da fale dva igrača koji su u svakom smislu značajna za nas tim. Vidimo da Partizan konstantno, menjajući strance, pokušava da ostvari svoje ambicije. Izuzetno sam zadovoljan ponašanjem ekipe i igrom u ovoj utakmici.
Feldin mislim da će biti u sastavu za Baskoniju. I da ne bude, nama je značajnije da se vrati, jer nas čeka kup. Pero Antić nije bila demagogija niti skrivena priča. Probali smo da ga aktiviramo u poslednja dva dana. Preduzećemo ozbiljnije mere oporavka i to će tražiti pauzu od prvim procenama jedno 10 dana”
Stefan Janković:
”Hvala navijačima na sjajnoj atmosferi. Odigrali smo sjajnu utakmicu i zasluženo pobedili. Derbi je dodatna motivacija, ali smo odigrali sa energijom i čvrstom odbranom. Mislim da smo ispunili skoro sve zadatke koji su bili postavljeni pred nas za ovu utakmicu”

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama