Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezdina dominacija u derbiju!

Izvor: KKŽ Crvena zvezda

Košarkašice Crvene zvezde deveti put uzastopno su zabeležile pobedu nad Partizanom, 66-61 (12-11, 15-21, 22-6, 15-21). Crveno-bele su produžile pobednički niz u Prvoj ženskoj košarkaškoj ligi Srbije na 16 pobeda.

Čvrsta utakmica u kojoj su crveno-bele zabeležile novu pobedu, koja je učvrstila prvu poziciju u domaćem šampionatu pred početak plej-ofa. Marija Prlja je ponovo bila raspoložena protiv „večitog rivala“ i predvodila Zvezdu do pobede.

Prve poene videli smo na isteku trećeg minuta utakmica, a Zvezda je serijom 7-0 uspela da obezbedi prednost na kraju prvih deset minuta, (11-12). Crno-bele su odgovorile istom merom i do sredine druge četvrtine okrenule rezultat u svoju korist, (21-16). Zvezda je stigla do izjednačenja (21-21), problem su predstavljale tri lične greške Biljane Stjepanović, a domaća ekipa je bila ta koja je na odmor između poluvremena otišla sa pet poena prednosti, 32-27.

Ključni period utakmice je bio početak drugog poluvremena. Nakon dva minuta bez koša, Marija Prlja je pokrenula Zvezdinu furioznu seriju 15-o, koja je praćena čvrstom odbranom donela dvocifrenu prednost, pa je protivnik bio u nokdaunu, (32-42). Crveno-bele su u potpunosti preuzele kontrolu nad utakmicom, a domaća ekipa je prve poene postigla u sedmom minutu nastavka. Maksimalna prednost je iznosila 13 poena, 34-47. Pred ulazak u poslednji period utakmice Crvena zvezda je imala dvocifreno vođstvo, 49-38.

U poslednjem kvartalu, crno-bele su sa dve serije uspele da se primaknu na samo tri poena minusa u 37.minutu (61-64), ali nije bilo neizvesnosti oko pobednika susreta u hali „Vizura sport“. Konačan rezultat postavila je najbolji akter derbija, Marija Prlja sa penala, 61-66.

Marija Prlja je predvodila do devete uzastopne pobede u derbijima – 22 poena, uz po 4 skoka i 4 asistencije. 13 poena je postigla Mina Đorđević, 9 poena Aleksandra Katanić.

Crvena zvezda je zabeležila šesnaestu pobedu iz šesnaest utakmica, i za matematičku overu prve pozicije pred početak plej-ofa potrebna su još tri trijumfa, počev od naredne utakmice protiv Spartaka, posle reprezentativne pauze.

KKŽ Crvena zvezda: Stjepanović 6 (8sk 3as 4ukl 3blk), Tešić, Prlja 22 (4sk 4as 5ukl), Bogićević 7 (2sk), Zukanović, A.Katanić 9 (3sk 3as), Đokić, Naumčev 4, Bojović 2 (5sk), Čubra 4 (5sk 2as), Đorđević 13 (4sk 3ukl), Jovanović 3 (3sk).

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama