Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Stumbras 3:1 (1:0)

Izvor: FK Crvena zvezda

 

Ekipa Crvene zvezde je u svojoj prvoj od današnje dve prijateljske utakmice slavila pobedu protiv litvanskog Stumbrasa.

 

Teren: U okviru hotela „Papilon“
Sudija: Vugar Hasanli (Azerbejdžan)
Strelci: Milijaš u 37′, Pešić u 51′, Pavkov u 86′ za Crvenu zvezdu, a Lukas u 65′ za Stumbras.

Crvena zvezda: Supić, Stojković, Babić, Savić, Anđelković, Donald, Milijaš, Srnić, Milić, Radonjić, Pešić.
Igrali su još: Kahriman, Račić, L. Ilić, Pavkov, I. Ilić.

Strumbras: Josviaki, Almeida, Sadauskas, Sekgota, Markos, Agustino, Fabio Lopez, Armanavičius, Vileta, Kore, Boučareb.

 

Po lepom vremenu i dobrom terenu Zvezdini fudbaleri su od prvog do poslednjeg trenutka kontrolisali igru i rezultat. Razlika u kvalitetu bila je evidentna, pa su fudbaleri litvanske ekipe, u kojoj igraju pretežno stranci, pokušavali da agresivnošću nadoknade svoje nedostatke. Zbog ovoga je utakmica u jednom trenutku počela da se odvija u lošem smeru jer su u nekoliko navrata naši fudbaleri ostajali na travi nakon grubih startova domaćina. Sudija iz Azejberdžana je posle nekoliko usmenih opomena počeo da kažnjava igrače kartonima, i to baš kada su i naši fudbaleri rešili da uzvrate agresivnošću.

 

Kartoni su, ipak, donekle uticali da oštre igre bude manje. Malo je i bilo i pravih šansi, naročito u prvom delu igre. Najopasniji u našem napadu bio je Aleksandar Pešić, ali bez prave prilike za šut. A onda, prva prava akcija i Zvezda je povela; igrao se 37. minut, brz napad po desnoj strani i ubačena lopta po zemlji koju je Pešić mudro propustio, a Milijaš iz prve šutirao sa ivice kaznenog prostora i prikucao loptu u mrežu. Zvezda je mogla i da duplira prednost u pretposlednjem minutu prvog dela igra, ali Pešić nije uspeo da pogodi sa bele tačke.

 

Naš napadač se već na početku drugog dela igre iskupio za promašeni penal. Radonjić je u svom maniru prošao po levoj strani, uputio upotrebljivu asistenciju ka Pešiću koji je uspeo da pogodi gol.

 

Stumbras je stigao do pogotka iako nije uspeo da stvori nijednu priliku za gol. U 65. minutu dosuđen je jedanaesterac nakon klizećeg starta Savića, a precizan sa bele tačke bio je Lukas. Nakon primljenog gola, Zvezda je uspela u nameri da se igra prebaci i zadrži na polovini protivnika. I pored velikog broja izmena koju su litvanci napravili, Zvezda je delovala spremnije. Trener Milojević je priliku u drugom poluvremenu dao i Kahrimanu, Račiću, Luki Iliću, Pavkovu i Ivanu Iliću.

 

Konačan rezultat utakmice postavljen je u 86. minutu. Napad po desnoj strani organizovao je Stojković, uspeo je da uputi loptu u kazneni prostor koja je išla iza leđa Pavkovu, međutim naš napadač je uspeo da je iskontroliše, namesti se i snažno i precizno šutira.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама