Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Dinamo Brest 2:0 (0:0)

Izvor: FK Crvena zvezda

U drugoj kontrolnoj utakmici odigranoj u nedelju u Antaliji, Crvena zvezda je golovima Luke Adžića i El Fardua Bena slavila pobedu.

Teren: Kompleks hotela „Riksos“
Sudija:Dinijev Ramil.
Strelci: Adžić u 51′, Ben u 70′,

Crvena zvezda: Borjan, Hajdin, Frimpong, Le Talek, Rodić, Jovičić, Krstičić, Kanga, Adžić, Ben, Boaći.
Igrali su još: Eraković, L. Ilić, Stanković, Joveljić, Nikolić.

Dinamo Brest: Pavličenko, Vitus, Gavrilovič, Lebedev, Veretilo, Premudrov, Legčilin, Nekhajčik, Savitski, Milievski, Nivaldo.

Od prvog trenutka je bilo svima jasno da je Dinamo Brest ozbiljna ekipa i da ćemo gledati jednu kvalitetnu i zanimljivu utakmicu. Nije bilo mnogo prekida, igra je bila dinamična i dosta tečna. Lopta je, doduše, često menjala „vlasnika“, ali uglavnom je bila u posedu fudbalera Crvene zvezde i uglavnom na polovini Belorusa. Međutim, koliko su opasni, fudbaleri Dinama su demonstrirali u nekoliko navrata kada su razvijali munjevite kontranapade i na taj način ozbiljno pretili golu Milana Borjana.

Zvezda je, kada se sve sabere, bila značajno bliža golu. U šestom minutu je i uspela da ga postigne, ali je on poništen iz ne baš jasnih razloga. Ben je tada oduzeo loptu i „sastavio“ Boaćija sa golom, ali on nije priznat. Boaći je nešto kasnije bio u stopostotnoj prilici. Ben je još jednom pokazao odličan osećaj za asistenciju, ali najbolji strelac Zvezde ove sezone u svim takmičenjima je loše zahvatio loptu i šutirao preko gola iz izgledne pozicije. I Ben je imao svoju priliku koju je propustio; šutirao je u okvir gola, ali nedovoljno snažno da bi napravio veće probleme golmanu Dinama. Pokušavao je i Adžić, pokušavao je i Kanga sa distance, ali nije bilo promene rezultata.

Dinamo je takođe uspeo da postigne gol, ali je poništen zbog, čini se, ofsajda, mada je nesumnjivo i mladi Strahinja Eraković bio fauliran. Eraković je nakon pola časa igre zamenio Frimponga koji se požalio na povredu, i na taj način dobio priliku da sat vremena provede na terenu i okuša se protiv starijih, snažnijih i iskusnijih napadača.

I drugi period Zvezda je otvorila dobro, i zbog toga je bila nagrađena. U 51. minutu nakon dodavanja KangeAdžić se sjajno varkom tela oslobodio čuvara i precizno šutirao u dalji ugao!

Iako su primili gol, fudbaleri Dinama su nastavili da igraju relativno defanzivno i da svoju priliku čekaju iz kontranapada. Doduše, delimično ih je i Crvena zvezda primorala na takav odnos prema igri. Zvezda je igrala strpljivo, kontrolisala je dobro loptu i samo na momente dozvoljavala protivniku da je ugrozi. Strpljenje se isplatilo u 70. minutu. Boaći je lepo „poslužio“ Hajdina na desnoj strani, naš bek prošao igrača i centrirao po zemlji u peterac, a Ben je dobro pratio akciju i rutinski sproveo loptu u mrežu za 2:0.

Crvena zvezda je smirenom igrom kontrolisala rezultat i privela utakmicu kraju. Mogao je Joveljić da se upiše u strelce nakon kornera, sjajno je reagovao naš mladi napadač ali je i golman Dinama refleksno odbranio. Zvezda je utakmicu završila sa pet omladinaca, a kvalitet Zvezdine igre ni na sekundu nije zbog toga ispaštao. Vrlo je očigledno da su svi mladi momci zaslužili da se nađu u drugoj fazi priprema, i da maksimalno koriste priliku koju im trener Milojević ukazuje.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама