Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Alimpijević i Lazić: Svaki derbi je priča za sebe

Izvor: KK Crvena zvezda

 

KK Crvena zvezda mts dočekaće u ponedeljak od 21 čas ’’večitog rivala’’ Partizan Nis u 18. kolu ABA lige. O predstojećoj utakmici govorili su trener crveno-belih Dušan Alimpijević i kapiten Branko Lazić.

 

Košarkaši Crvene zvezde mts doćekaće Partizan Nis u 18. kolu ABA lige. Crveno-beli u novi ’’večiti derbi’’ ulaze u sjajnom raspoloženju nakon velike evroligaške pobede nad Olimpijakosom. Velika potrošnja na toj utakmici i izuzetan uspeh u taboru Crvene zvezde ostavljaju se po strani jer u ponedeljak u goste stiže Partizan Nis. Drugi ”večiti derbi” u ovoj sezoni je na programu od 21 čas u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’.
O novom okršaju sa ’’večitim rivalom’’ govorio je kapiten regionalnog prvaka Branko Lazić: ’’Derbi je uvek specifična utakmica pred koju zaista nije važno ko je u kakvoj formi. Međutim, naš cilj se zna, ABA liga je naš prioritet pa je ova utakmica za nas izuzetno važna. Partizan je promenio puno toga od našeg prvog susreta, trenera i igrački sastav, zamenili su strance. Oni se bore za plejof i sigurno će zbog toga biti dodatno motivisani. Imali smo dovoljno vremena za pripremu ove utakmice, da se osvežimo i trenerimo. Želimo da odigramo još jednu čvrstu i dobru utakmicu nalik onoj koju smo odigrali u petak protiv Olimpiakosa’’, istakao je Lazić, a potom dodao:
’’Pozivam sve naše simpatizere i one koje vole Crvenu zvezdu da u ponedeljak ispune halu do poslednjeg mesta i pruže nam podršku u veoma bitnoj utakmici’’, istakao je kapiten Crvene zvezde mts.
Pred prestojeći meč govorio je i trener Crvene zvezde mts Dušan Alimpijević:
’’Derbi je jedna utakmica u nizu za nas i koja nam dolazi posle nekoliko dana u kojima smo imali vremena da treniramo. A, svaki put kada smo imali vremena za dobru pripremu i trening ulazili smo u serije dobrih rezultata i igrali dobre utakmice. Međutim, derbi je specifičan meč i mora da se izuzme iz svega toga. To je utakmica u kojoj svaki igrač igra na svom maksimumu. Derbi ima svoju draž, dešavalo se kroz istoriju susreta da nije dobijala bolja Crvena zvezda ili u tom trenutku bolji Partizan. Svaka ovakva utakmica je nova priča’’, rekao je Alimpijević koji je potom pričao o narednom rivalu:
’’U odnosu na prvu utakmicu, Partizan je promenio mnogo toga. Igraju mnogo agresivnije i promena stranaca i igračkog kadra govori da nisu odustali od svog takmičarskog cilja. Mi se posle velike utakmice i velike pobede nad Olimpijakosom ponašamo kao da ništa nije bilo. Svesni smo koliko je ova utakmica od velikog značaja i koliko je značajna za naš klub. Pozivam sve kojima je crveno-bela boja u srcu da dođu u dvoranu jer nam je mnogo važno da imamo podršku kao domaćini’’, istakao je starateg crveno-belih.
Dušan Alimpijević je potvrdio da u utakmici protiv Partizana Nis, Crvena zvezda neće biti u kompletnom sastavu:
’Što se tiče igračkog kadra, svi su spremni osim Džejmsa Feldina koji još uvek oseća posledice povrede koju je zaradio na utakmici u Tel Avivu’’, zaključio je Dušan Alimpijević.
Karata za utakmicu koja je na programu u ponedeljak od 21 čas u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ neće biti u slobodnoj prodaji kao što je i bio slučaj prethodnih sezona.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама