Кошарка Кошарка/Вести

Juniori Crvene zvezde u finalu ABA lige

Izvor: SD Crvena zvezda

Juniori KK Crvena zvezda mts savaladali su u polufinalu završnog turnira juniorske ABA lige u Laktašima vršnjake iz Budućnosti rezultatom 63:57 (13:14, 17:16, 18:18, 15:9).

Juniori KK Crvena zvezda mts prvi su finalisti Fajnal fora ABA lige! Sastav crveno-belih do 19 godina savladao je vršnjake iz Budućnosti nakon velike borbe rezultatom – 63:57 (13:14, 17:16, 18:18, 15:9).

Tokom čitave utakmice viđena je velika borba i egal meč sa odbranama koje su bile na izuzetnom nivou. Upravo je igra u defanzivi i donela ključnu prevagu kada su izabranici Slobodana Klipe podigli nivo agresivnosti i sveli Podgoričane na samo devet poena u poslednjem kvartalu.

Do borbe za trofej juniore Crvene zvezde su predvodili Bojan Tomašević sa 22 poena i devet skokova, kao i Zoran Paunović koji je utakmicu okončao sa 17 poena, 12 skokova i po četiri asistencije i ukradene lopte.

Trebalo bi pomenuti da se juniorske ekipe ABA lige po prvi put sastaju na turniru ’’ABA Future Stars’’. Crvena zvezda mts je prethodno na kvalifikacionom turniru u Beogradu savladala sva četiri rivala – Mega Bemaks, Cibonu, Mornar i MZT pa su se na taj način, veoma dominantno, plasirali na Fajnal for u Laktašima.

Finale turnira je na programu u nedelju od 17 časova uz obezbeđen prenos na TV Arena Sport. Rival juniora Crvene zvezde mts biće bolji iz drugog polufinalnog duela u kom se sastaju domaćin Igokea i Mega Bemaks.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама