Кошарка Кошарка/Вести

Alimpijević trener kola, Enis u najboljoj petorci

Izvor:  SD Crvena zvezda

Velika pobeda košarkaša Crvene zvezde mts nad Olimpijakosom propraćena je individualnim priznanjima za prvotimca Dilana Enisa i trenera Dušana Alimpijević.

Košarkaši Crvene zvezde mts uspeli su da savladaju iz šestog pokušaja u novoj evroligaškoj eri silni Olimpijakos. Crveno-beli su bili silno motivisani i veoma hrabri. Sledili su jasno definisan plan trenera Dušana Alimpijevića od prvog do poslednjeg minuta i na kraju slavili čak i priično ubedljivo – 89:78.

Velika pobeda naišla je na odjeke u Evroligi. Trener Dušan Alimpijević je fantastično vodio utakmicu nešto preko 20 minuta kada je možda i prestrogo isključen od strane sudija. Iz tunela je pratio utakmicu, davao smernice na sve moguće dozvoljene načine, a napravljeni plan pre utakmice je sproveden na fantastičan način uz pomoć Alimpijevićevih pomoćnika Milenka Topića, Slobodana Ljubotine, Saše Kosovića, Aleksandra Zarića i sportskog direktora Nebojše Ilića.

Prvotimci Crvenu zvezde su zaista odigrali fenomenalan meč. Odbrana na ’’ivici noža’’ i fantastična egzekucija pratili su 40 minuta ovaj spektakularni meč. Svaki igrač je imao svoju rolu, ali je prvi među jednakima bio Dilan Enis.

Fenomenalni Kanađanin odigrao je najbolji meč od dolaska u Crvenu zvezdu mts, a proveo je na terenu svega 17 minuta! Enis je meč završio ubacivši 21 poen uz osam skokova i pet asistencije uz brilijantan procenat šuta – 4 od 6 za dva i 4 od 6 za tri poena. Važne trojke i indeks korisnosti čak od 31 svrstao ga je na drugu poziciji u borbi za MVP-ija iza Bredli Vonamejkera, a ispred Nanda De Koloa, Ante Tomića i Arturasa Gudaitisa.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама