Кошарка Кошарка/Вести

Pade i Olimpijakos

Autor: CZBG; Ivan J.

Došao je i taj dan, pobeđen je Olimpijakos. Ekipa Dušana Alimpijevića je uspela nešto u šta se malo ko nadao večeras, a to je da bez Pere Antića i Džejmsa Feldina pobedi ekipu iz Pireja. Pred 6.000 navijača, Crvena zvezda – Olimpijakos 89:78 (/24:20, 19:14, 14:29, 32:15/).

Dylan Ennis - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB17

Na krilima Enisa, Zvezda je odigrala vrlo pametno tri četvrtine i umalo nije sve prosula lošom trećom četvrtinom. Dušan Alimpijević je danas pokazao i svoje vrline, ali i mane kao najmlađi trener u Evroligi. Međutim, kada su kola krenula nizbrdo, tiho i mirno kao i mnogo puta pre ovoga, pojavio se Milenko Topić i majstorski upravljao u poslednjih deset minuta. Odličan skauting je uradila Zvezda. Vasilis Spanulis se vratio, ali je upravo i on zaslužan što se Olimpijakos tražio u prvom poluvremenu. Trošio je dosta lopti, nesiguran bio na dodavanju, kasnio u odbrani. Tražili su Pirejci brže napade jer ih je Zvezda u pozicionim ugasila. Jedino svetlo na kraju tunela im je bio fantastičan Milutinov i njegov sjajni ofanzivni skok. Sa druge strane, Zvezda je krenula odlično napadački, dala 24 poena za prvu četvrtinu, drugu igrala maestralnu odbranu i otišla sa devet razlike na poluvreme.

Alen Omic - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB17

Početkom drugog poluvremena jasna je bila zamisao Olimpijakosa da uradi ono što najbolje zna. Jakom odbranom da zgazi protivnika. Dosta kontakta sudije nisu svirale, onda je dosuđen loš faul Laziću za slobodna bacanja gde je naš trener poludeo, ušao u teren i dobio dve tehničke greške što je i značilo da mora napustiti teren. Totalno pogubjeno je delovala Zvezda do kraja treće četvrtine, isključivo na individualne akcije su davani poeni, odbrana nije postojala. Kada se činilo da su lađe potonule, Zvezda se dobrom odbranom vraća u život. Lesor daje neke bitne poene, Janković takođe i uhvaćen je egal. Upravo tada, Topić vraća Omića na teren koji daje četiri poena u dve akcije. Bjelica iskusno koristi činjenicu da je ekipa Olimpjakosa u bonusu, a Enis igra kao u transu i pogađa trojku posle koje je bilo svima jasno da Zvezda odnosi pobedu.

Svaka čast momcima i stručnom štabu na velikoj pobedi. Ovo je bila osma pobeda što je svakako veliki uspeh za ovaj mlad tim i našeg trenera. Sledeći meč je u ponedeljak, protivnik je Partizan. Svi u Pionir, pozdravimo ove momke.

CRVENA ZVEZDA – OLIMPIJAKOS 89:78 (
/24:20, 19:14, 14:29, 32:15/

Hala Pionir
Gledalaca: 5.993
Sudije: Himenez (Španija), Pastusijak (Poljska) i Bisang (Francuska)

CRVENA ZVEZDA: Kešelj, Dangubić 11, Davidovac 9 (4 as), Lazić 2, Dobrić 5, Janković 6, Ročesti 11 (6 as), Omić 6 (5 sk), Lesor 9 (5 sk), Enis 21 (8 sk, 5 as), Jovanović, Bjelica 9.

OLIMPIJAKOS: Meklin 1, Toliopulos, Spanulis 16 (3 as), Milutinov 7 (7 sk), Strelnieks 5, Printezis 9 (6 sk), Papanikolau 12 (8 sk, 6 as), Mancaris 4 (4 as), Roberts 14, Bogris, Vilčer 10, Tompson.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама