Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – BASK 4:1 (3:1)

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su i drugu pobedu u 2018. godini. Dan nakon ubedljivog trijumfa protiv Grafičara, crveno-beli su bili uspešniji i od ekipe BASK.

540-bask-542.JPG

Teren: Pomoćni stadiona „Rajko Mitić“
Gledalaca: 200
Sudija: Dejan Trifković
Strelci: Milić u 17′, Boaći u 36′ i 45′, Ben u 87′ za Crvenu zvezdu, Mehmedović u 45′ za BASK.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Babić, Anđelković, Račić, Krstičić, Milić, Radonjić, Ben, Boaći.
Igrali su još: Stanković, Hajdin, Milijaš, Eraković, I. Ilić, Nikolić, Joveljić i Pavkov.

BASK: Minić, Bajović, Mirković, Pavlović, Milanović, Stupar, Paranos, Todorović, Svetanović, Mehmedović, Stojanović.

Crvena zvezda je i današnju proveru započela dobro, i već na samom početku utakmice prečka je spasila goste. Srđan Babić je glavom „tukao“, ali nije imao sreće da zatrese mrežu. Posebna pažnja gledalaca svakako je bila usmerena na Muhameda El Fardua Bena koji je ostavio i više nego dobar utisak. Pokazao je Ben šta sve može; da dribla iz koraka i iz trka, da preciznim dodavanjima stvara prilike saigračima, ali i da izuzetno snažno šutira sa distance. Ako je verovati prvim utiscima, Crvena zvezda je u Benu dobila ozbiljno pojačanje.

Upravo je Ben zabeležio asistenciju u 17. minutu kada je Milić dobro reagovao i po zemlji zatresao mrežu gostiju. BASK je pokušavao da parira našem timu, ali bilo je jasno da je kvalitet na strani crveno-belih. U 36. minutu Krstičić je demonstrirao klasu, prošao je kroz dvojicu fudbalera, uputio povratnu loptu ka Boaćiju koji je spretno zatresao mrežu. Izgledalo je da će ovo biti konačan rezultat prvog dela, ali u poslednjem minutu viđena su dva gola, po jedan na obe strane terena. Najpre je nakon nove asistencije Bena ponovo Boaći bio precizan, a potom je Mehmedov iskoristio loše postavljenju ofsajd zamku zadnje linije Crvene zvezde i uspeo u prvoj šansi za goste da prevari Borjana.

Drugi deo igre započeli su Nenad Milijaš i Stefan Hajdin koji su zamenili Milića Anđelkovića. Prva velika prilika u nastavku viđena je u 59. minutu; Babić je lepo izneo loptu, pronašao Stojkovića na desnom boku, a nakon centaršuta našeg beka Ben je šutirao glavom, neometan, ali preko gola. U 62. minutu trener Milojević je u igru poslao sve rezerviste, pa je Zvezdin sastav izgledao ovako: Stanković, Stojković, Eraković, Babić, Hajdin, I. Ilić, Nikolić, Milijaš, Ben, Joveljić, Pavkov.

Prilike da se upišu u strelce imali su i Pavkov koji je loše šutirao, Milijaš kojem je golman atraktivnom paradom odbranio udarac sa distance, kao i Joveljić posle čijeg šuta je lopta pogodila jednog igrača gostiju. Ipak, Ben je uspeo da se nagradi za dobru partiju i postigne gol u 87. minutu. Veljko Nikolić je zabeležio asistenciju posle dodavanja Milijaša.

Kako je otvorio utakmicu, Babić ju je tako i završio — prilikom za gol. U poslednjem minutu Babić se našao u dobroj prilici, bio je neometan ali šutirao je pored stative.

Utakmica je završena rezultatom 4:1. Zvezdini fudbaleri će već sutra, u petak, otputovati u Antaliju na drugi deo priprema, a tamo ih čekaju još četiri prijateljske utakmice.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama