Хокеј Хокеј/Вести Хокеј/Извештаји

All star Zvezde protiv All star-a Kalgarija na beogradskom ledu

Ledena dvorana Pionir juče je bila mesto susreta vrsnih hokejaša, koji su nekada činili sastav SKHL Crvena zvezda, ali i drugih srpskih timova i hokejaša iz Kalgarija, od kojih su neki igrali čak i u prestižnoj AHL ligi.

Pre, gotovo ponoćnog izlaska na led, gde su odigrali prvu od dve prijateljske utakmice (5:4 za Crvenu zvezdu), zamolili smo jednog od igrača Zvezde, Jovicu Rusa, da nam kaže nešto više o ovom susretu, zašto su Kanađani došli na naš led i šta možemo očekivati.

“Reč je o grupi veterana, iz Kalgarija, Kanade, koji su na proputovanju po Evropi. Njihova prošla destinacija je bila Zagreb, iz Zagreba dolaze u Beograd. Tu su sada sa nama i sa veteranima Crvene zvezde, pa organizujemo dve prijateljske utakmice, od kojih je jedna bila sinoć, a druga je danas u Pingvinu. Oni su momci koji su imali jedan napredan nivo takmičarskog hokeja u Kanadi. Neki su igrali AHL ligu, koja je odmah ispod NHL-a. Željni su da upoznaju Beograd i srpski hokej. Smešteni su na par dana, igramo dve revijalne utakmice, takođe će neki njihovi igrači izaći na led sa našom decom, koji se inače bave trenerskim poslom u Kanadi, tako da je jedan pravi hokejaški spektakl počeo sinoć i biće ga i večeras. Naši su igrači koji su uglavnom nekada igrali u Zvezdi, od preko četrdeset godina, u tri postave, tako da je to All Star Crvene zvezde, protiv All Star – a Kalgarija.”

Roster Crvene zvezde činio je sledeći sastav: golman je bio Luković M., dok su se među igračima našli Rus J., Jankovic N., Danon B., Milinković N., Jovanović I., Bogdanović I., Đorđević Lj., Juloski M., Kravljanac S., Stević V., Tatić D., Janković B., Orlov A., Đokić D., Pavlović M.

Vidimo se večeras u Pingvinu!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама