Хокеј Хокеј/Најава утакмица

Još jedan derbi: Zvezda u Celju

Regionalna hokejaška liga (IHL) ušla je u svo treći krug. Crvena zvezda je u prošlom kolu ispustila priliku da pobedi Triglav (poraz u Pioniru 1:2) i da se tako bori protiv drugoplasirane ekipe Celja za to drugo mesto i prednost domaćeg leda u plej ofu. Naime, u ovom trenutku drugoplasirano Celje ima 51, dog trećeplasirana Zvezda ima 43 boda i utakmicu manje. Međutim, sve i da pobedi u Celju teško je poverovati da će ekipa iz Slovenije da kiksa protiv realno slabijih protivnika u nastavku takmičenja.

Image may contain: 1 person, playing a sport

I sa Celjem Zvezdini hokejaši su odigrali dva veoma tesna meča. U prvom, koji je igran u Celju, pobedu je odnela Crvena zvezda (4:3) i to nakon izvođenja penala, doke je u drugom susretu, odigranom u Pioniru, slavilo Celje (5:6) takođe u penal seriji. Imala je u tom meču Zvezda prednost i od dva gola do pred sam kraj utakmice, ali je usledio neverovatan pad i Celje je uspelo da izbori produžetke, a kasnije i penale.

Vidljivo je da su sa obe ekipe ekipe (Triglav i Celje) crveno-beli oklopnici odigrali mečeve u kojima su ili pobedili ili izgubili sasmo golom razlike. To je pokazatelj ujednačenosti ove tri ekipe, kao i to da su nijanse te koje odlučuju o pobedniku. Ono što pred ovaj duel hrabri jesu izjave Zvezdinih igrača posle susreta sa Triglavom, kada su i Sabadoš i Pajević rekli da nisu demoralisani, te da će ići na pobede u preostalim susretima. Ipak, ima mesta i za brigu. Naime, Evgeni Leonov je iznenada napustio redove crveno-belih, pa je rotacija dodatno skraćena, dok je još uvek neizvesno da li će braća Novaković, koji nisu nastupili protiv Triglava, izaći na led i zaigrati protiv Celja (Petar sigurno neće, a za Uglješu se još uvek ne zna).

Upravo ovo poslednje je ono što posebno zabrinjava jer Zvezda je u svom sastavu u jednom trenutku imala Pasternaka, Leonova, Olonova, Kostikova i Sretovića, a njihov gubitak predstavlja veliki hendikep za ostatak ekipe i samog trenera Krivošlika. Nadamo se da će uprava kluba naći načina da pojača ekipu pred plej of jer to definitivno može da bude prevaga u susretima sa Celjem, a nadamo se i u finalu sa Triglavom.

Meč u Celju se igra u subotu 27. januara sa početkom od 18 časova, a ulaz je 5 evra. Ovom prilikom pozivamo sve navijače Crvene zvezde koji žive i rade u Sloveniji da dođu u subotu i podrže naše hokejaše.

 

SVI NA HOKEJ!!!

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама