Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Grafičar – Crvena zvezda 0:5 (0:3)

Izvor: FK Crvena zvezda

U svojoj prvoj pripremnoj utakmici u 2018. godini Crvena zvezda je zabeležila ubedljivu pobedu protiv Grafičara.

540-graficarczvvest57.JPG

Stadion: Grafičara
Gledalaca: 200
Sudija: Aleksandar Anđelić
Strelci: Srnić u 8′, Joveljić u 15′ (pen) i 42′, Pavkov u 79′ i Nikolić u 88′.

Grafičar: Stanković, Bumbar, Zorić, Stojić, Sredojević, Ljumić, Preradović, Crnadak, Lisičić, Šarčević, Kuzmanović.

Crvena zvezda: Kahriman, Gobeljić, Savić, Frimpong, Rodić, Donald, Jovičić, L. Ilić, Srnić, Adžić, Joveljić.
Igrali su još i: Eraković, Pavkov, Hajdin, I. Ilić, Nikolić i Milić.

Trener Vladan Milojević „promešao je karte“ u svojoj prvoj proveri u 2018. godini. Šansu da zaigra u startnoj postavi dobilo je dosta mladih igrača, a Zvezda je svakako bila mnogo bolji rival što pokazuje i konačan rezultat.

Zvezda je na vreme postigla gol i pokazala da će se pitati za gotovo sve na ovoj utakmici. U osmom minutu zablistao je Jovičić koji je poslao divnu loptu ka Gobeljiću kroz odbranu Grafičara. Naš desni bek je uputio odličnu loptu u srce kaznenog prostora, a Srnić je rutinski zatresao mrežu. Svega osam minuta kasnije, u kaznenom prostoru domaćina oboren je Dejan Joveljić koji je potom dobio priliku da sa bele tačke postigne gol. Naš mladi napadač je preciznim udarcem po zemlji poslao golmana Crvene zvezde na pozajmici u Grafičaru na suprotnu stranu.

Grafičar je u prvih 45 minuta imao svega jednu priliku, a ni tada nije bilo neophodno da Kahriman interveniše jer je šut bio veoma neprecizan. Na drugoj strani, Joveljić je dva puta pretio glavom; po jednom su ga pronašli Rodić Gobeljić, ali se istakao golman Aleksandar Stanković. I Luka Adžić je zabeležio jedan „slalom“ kroz odbranu protivnika, ali mu je na kraju ponestalo snage za realizaciju. Na konačnih 3:0 kada je prvi deo u pitanju čekalo se do 42. minuta. Luka Ilić je posle dobrog prodora na desnoj strani šutirao, pogodio stativu, ali Joveljić je sačekao odbijenu loptu i postigao svoj drugi gol na utakmici.

Nastavak utakmice počeo je nešto mirnije, bez velikih uzbuđenja. U pauzi su napravljene i dve izmene: Strahinja Eraković je zamenio Marka Gobeljića koji je dobio udarac u završnici prvog dela, a Milan Pavkov je zamenio dvostrukog strelca JoveljićaEraković je igrao na svojoj poziciji štopera, a Frimpong je zauzeo mesto desnog beka. U ekipi Grafičara izvršeno je 11 izmena, pa je kompletna postava promenjena. U 62. minutu u našem timu zaigrali su i Stefan HajdinIvan IlićVeljko Nikolić i Nemanja Milić.

Nemanja Milić u dva navrata nije uspeo da iskoristi priliku da se upiše u strelce. Oba puta mu je Pavkov dobro asistirao, ali Milić nije uspeo da na teškom terenu uputi preciznije odnosno opasnije udarce. Milić je uprkos tome zabeležio asistenciju, ali idemo redom. Četvrti gol viđen je u 79. minutu, i to nakon odličnog prodora i centaršuta Hajdina sa levog boka. Pavkov se našao na pravom mestu i rutinski je zatresao mrežu.

U samoj završnici utakmice, viđena je još jedna lepa akcija. Mladi Eraković je povukao loptu i poslao prelep pas kroz odbranu Grafičara ka Miliću. Nemanja je uspešno zavrnuo loptu na drugu stativu gde je spreman bio Veljko Nikolić i na taj način postavio i konačan rezultat utakmice.

Već sutra od 13 časova Crvena zvezda će odigrati novu prijateljsku utakmicu, i to protiv ekipe BASK. Šansu će dobiti svi fudbaleri koji danas nisu nastupili.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama