Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda lako prošla kroz Skoplje

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su ekipu MZT-a sa 92:58 u utakmici 17.kola ABA lige. Najefikasniji kod crveno-belih Dobrić sa 23 poena, koji je ubacio čak 7 trojki.
Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su MZT u Skoplju sa … (18:21, 7:19, 17:28 i 24:16) u pretposlednoj utakmici 17.kola ABA lige.
Pred  3500 gledalaca u dvorani „Jane Sandanski” u Skoplju najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 23 poena (šut za tri poena 9-7), dvocifren učinak imao je i Tejlor Ročesti sa 13 poena.
Duel pretendenta za najviši plasman i ekipe koja se bori za opstanak u ligi, bio je izjednačen samo u prvoj deonici, domaći tim je držao priključak do 14.minuta nakon trojke Nastovskog bilo je 22:26, međutim, nakon toga, do samog kraja sve je bilo u znaku šampiona ABA lige.
Dobrić i Lazić su vezali dve trojke za 22:32, i od tog trenutka prednost Crvene zvezde je samo rasla. Kapiten je pogodio još jednu trojku sa 22:37, a konačnih 25:40 nakon prvog poluvremena postavio je još jednom trojkom u ponedeljak izuzetno raspoloženi Dobrić.
Ni u nastavku se nije ništa promenilo, iako je sredinom treće deonice trener Dušan Alimpijević bio primoran da zatraži tajm-aut nakon serije 7:0 domaćina (38:47). Ta pauza i saveti na klupi kao da su prenuli crveno-bele, koji su pojačali ritam i serijom 18:2  (trojka Dobrića, slobodna bacanja Lesora, poeni Jankovića i Enisa…) definitivno osigurali bodove u Skoplju.
Do kraja meča, prednost je rasla i do 45:82 nakon trojke Kešelja (koji je za 7 minuta u igri ubacio 9 poena) a konačan rezultat postavio je Nikola Janković za novu ubedljivu pobedu nad MZT-om, ovoga puta u Skoplju 92:58.
KK Crvena zvezda mts:
Kešelj 9, Dangubić 3, Davidovac 7,Lazić 8, Antić, Dobrić 23,Janković 2, Ročesti 13,Lesor 6, Enis 8, Jovanović 8, Bjelica 5.
Crveno-beli su imali čak 23 asistencije, 37 šuteva za tri poena i 16 ubačenih, uz 7 ukradenih lopti i 8 izgubljenih.

Dušan Alimpijević: “Konačni rezultat ne oslikava realno stanje. Razlika je napravljena u drugom delu utakmice, uz ozbiljan pristup svih igrača, prve i druge petorke i mislim da je to bila ključna stvar da se utakmica završi ovako, sa velikom razlikom. Prisutna je ozbiljnost kod svih momaka.Ovakve utakmice znaju biti vrlo nezgodne i zato smo joj prišli maksimalno ozbiljno. MZT ima određene povrede među igračima i kad se takve povrede dese, one znaju da ekipu ‘okupe’ i ‘stisnu’. Kod nas se dogodilo da smo otišli u dobrom, pozitivnom pravcu.
Utakmica je gotova, večeras idemo na put i za nas je nepotrebno da se u svakoj analizi osvrćemo za sobom. U petak nas čeka Olimpijakosa, u ponedeljak Partizan i to je to”, rekao je trener Crvene zvezde mts Dušan Alimpijević.
Ekipa Crvene zvezde mts se tokom noći autobusom vraća u Beograd, a u petak gost crveno-belih je „Olimpijakos” iz Pireja u utakmici 20.kola Evrolige.
Скочи на траку са алаткама