Košarka Košarka/Vesti

Oprez pred gostovanje u Skoplju

Izvor: KK Crvena zvezda

Crveno-beli oprezni pred gostovanje ekipi MZT-a u 17.kolu ABA lige. O predstojećem meču govore trener Alimpijević i kapiten Branko Lazić. Zbog povreda ne igraju Feldin i Antić.

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u nedelju za Skoplje, gde ih u ponedeljak očekuje meč 17.kola ABA lige protiv ekipe MZT-a.
Duel sa ekipom iz Skoplja igra se od 18 časova u dvorani  „Jane Sandaski”.
I pored činjenice da je duel crveno-belih i MZT-a meč dve ekipe iz vrha i sa dna tabele, igrači Crvene zvezde i trener Dušan Alimpijević sa maksimalnim oprezom pristupaju ovoj utakmici:
„ Za razliku od prve utakmice u Beogradu, dosta toga se promeilo u ekipi MZT-a. Tu je novi trener, došlo je dosta novih igrača, posebo na pozicijama 4 i 5, stigli su Majstorović, Spasojević…Sa prošlom utakmicom i pobedom u Zagrebu, naš sledeći rival je zadržao šanse za opstanak, i sada im je svaka utakmica od velikog značaja u toj borbi. Prvi protivnik u toj seriji utakmica je Crvena zvezda i sigurno će biti motivisani da pokažu dobru igru i reakciju nakon dobre utakmice sa Cibonom. Zato moramo da shvatimo ovu utakmicu najozbiljnije moguće, jer se naš prioritet zna. Očekujem da odigramo dobru utakmicu, ali moramo da budemo i maksimalno oprezni, jer ćemo nastupiti bez povređenih Antića i Feldina” rekao je trener crvenobelih Dušan Alimpijević.
Sličnog razmišljanja je i kapiten Branko Lazić:
„Očekuje nas teška utakmica, MZT je pokazao protiv Cibone  i karakter i kvalitet.  Promenili su trenera, nekolicinu igrača i osvojenim bodovima u Zagrebu, pokazali su da će se boriti do kraja za opstanak. Ekipa u kojoj ima puno dobrih šutera, počev od Trajkovskog, Stojanovskog. Zato moramo da odigramo čvrsto, dobro u odbrani i da kontrolišemo ritam utakmice kako nama odgovara” rekao je kapiten Branko Lazić.
Ekipa se nakon meča u Skoplju, vraća autobusom za Beograd, i počinje pripreme za novi evroligaški duel sa Olimpijakosom.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama