Хокеј Хокеј/Извештаји

Nesrećan poraz Zvezde u derbiju

Pravi derbi u ledenoj hali Pionir odigran je između hokejaša Crvene zvezde i Triglava. Publika koja je inače došla u većem broju u odnosu na prethodne susrete i koja se odazvala pozivu igrača i našeg portala, mogla je da uživa u odličnoj predstavi. Iskreno falila je malo “naelektrisanija” atmosfera, ali se nadamo da će se to desiti možda i u najvažnijim utakmicama koje hokejaši Zvezde budu igrali u plej ofu IHL takmičenja, u borbi za titulu regionalnog prvaka. Zvezda nije uspela da ostvari svoju prvu pobedu protiv Triglava u ovoj sezoni. Meč je ponovno završen pobedom gostiju 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) u jednoj tvrdoj i neizvesnoj utakmici.

Image may contain: one or more people, people playing sports and basketball court

Prva trećina susreta bila je izuzetno tvrda. Ekipa Triglava se pokazala kao veoma čvrst protivnik koji zna šta želi i ako u prethodnim duelima izuzetno su dobro zaključali prilaze svom golu. Ni Zvezda nije bila loša što se odbrane tiče, ali gosti su uspeli iz jedne akcije, kada su imali igrača više, da zatresu mrežu Arsenija Rankovića i povedu sa 0:1. Strelac je bio Vilfan Nace (14. minut). Do kraja ove trećine Zvezda nije uspevala da zatrese mrežu domaćina i nekako je sve ličilo na prethodna dva susreta kada je ekipa iz Kranja uspevala da pobedi, prvi put sa 1:0 u Kranju, a drugi put nakon produžetaka u Beogradu (1:2).

U drugu trećinu crveno-beli ulaze dosta angažovanije. Brže se kliže, stvaraju se prilike ali mreža gostiju ostaje netaknuta. I navijači koji su večeras došli u ledenu halu Pionir prepoznali su da Zvezdi treba podrška pa su se aktivnije uključili u sam meč. I Zvezdini napori su se isplatili. U 30. minuti susreta odlična akcija crveno-belih i Nemanja Vučurević, na asistenciju kapitena Marka Brkušanina, donosi izjednačenje – 1:1. Nije Zvezda tu stala. Naši hokejaši su ponovno krenuli u napade. Publiku je to pokrenulo, pa se u jednom trenutku (nakon dužeg vremena) u Pioniru začulo: “Zvezda, Zvezda!” Ipak, odlični golman gostiju, Us Žan, ostao je nesavladan, pa se na poslednji odmor otišlo sa nerešenim ishodom.

Poslednji period igre doneo je dosta uzbuđenja. Zvezda je uz podršku gledalaca napadala, ali ekipa Triglava je igrala izuzetnu odbranu. Naši oklopnici nikako nisu uspeli da uguraju pak u mrežu gostiju. I onda na nekih 6 minuta pred kraj susreta, kada je Zvezda imala igrača manje, Triglav dolazi do vodstva od 1:2 golom Zupan Žana. Posle toga Zvezda ponovno napada. U poslednjem minutu susreta trener Krivošlik povlači golmana Rankovića sa leda ali ni to nije dalo rezultata. Gosti su se odbranili i odneli pobedu u derbiju.

Sledeći meč Zvezda igra protiv ekipe Celja u Sloveniji.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама