Фудбал Фудбал/Вести

Tri godišnja doba na treningu na Kipru

Naši fudbaleri četvrtog dana priprema na Kipru odadili su ovog jutra trening koji je bio posvećen radu na taktici.

cetvrtidantreningvest.JPG

Tri godišnja doba smenila su se tokom današnjeg dvočasovnog treninga. Kada su igrači Crvene zvezde izašli na teren u devet časova i trideset minuta po lokalnom vremenu dočekalo ih je sunčano i toplo vreme, temperatura vazduha iznosila je 15 stepeni. Izabranici Vladana Milojevića još nisu završili prvi krug trčanja kako bi se zagrejali, a nebo je poprimilo sivu boju i počela je provala oblaka.

Izuzetno jaka kiša kao da je dodatno podstakla naše fudbalere pa su uz mnogo osmeha i sa još više snage otpočeli trening. Igrala se ševa, a ovog puta, za razliku od jučerašnjeg rada, igrači su ponovo bili podeljeni u četiri grupe. Kada su završili petnaestominutnu ševu i kiša je prestala.

Nebo se razvedrilo, oblaci su se raščistili, a izuzetno jaki sunčevi zraci obasjali su teren. Ekipe su se podelile u tri grupe i zaigrali popularno „prelivanje”.

Posebno upečatljiv detalj u ovom delu rada bio je pogodak koji je naš najbolji strelac u svim takmičenjima Ričmond Boaći postigao sa polovine terena.

 U poslednjem delu treninga naši fudbaleri promenili su svoj grupe. Ovog puta podeljeni u četiri ekipe, uz džoker igrače pored terena, odigrali su tri kratke utakmice na pola terena. Bilo je dosta golova, a najatraktivniji pogodak postigao je Gelor Kanga kada je sa sredine terena jakim udarcem pogodio dalji ugao gola. Zanimljivo je i to da je naše novo pojačanje Stefan Hajdin postigao dva gola. Dva puta se u listu strelaca upisao i Milan Pavkov, a po jednom su bili precizni i Milijaš, Jovičić, Račić, Joveljić i Nikolić.

Nakon napornog ritma od dva treninga na dan, danas su izabranici Vladana Milojevića prvi put dobili slobodno popodne. Odmor će svakako pijati našim prvotimcima, a sutra se ponovo vraćaju ustaljenom ritmu rada.

U hotelu u kome su smešteni naši igrači borave i mnogi britanski turisti. Oni koriste priliku da se fotografišu i razgovaraju sa našim fudbalerima. Među njima, naravno, ima i navijača londonskog Arsenala tako da četo pričaju i o nedavnom susretu dve ekipe, a mogu se čuti pohvale na račun igre našeg tima.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама