Хокеј Хокеј/Вести Хокеј/Извештаји

Reprezentacija Srbije nakon pobede nad Turskom uzela srebro

Svoju poslednju utakmicu, a ujedno i poslednju utakmicu Svetskog prvenstva U20 hokeja na ledu, reprezentacija Srbije odigrala je protiv reprezentacije Turske, koju je dobila ubedljivim rezultatom 7:1 ( 1:1, 4:0, 2:0 ).

Nakon ove pobede, momci pod našom zastavom uzeli su svoje srebrne medalje.

Naime prva trećina prošla je dosta mirnije, ujednačenom igrom obe ekipe, dok su drugi i treći period bili vreme potpune dominacije Srbije. Iznova je funkcionisao ubitačni duo Vukićević – Đumić, dok su pored njih golove postigli i Grković Dušan, Janković Dušan i Dragović Marko, dok su među njima asistirali i Španjević Andrija, Subotić Srđan, Filipović Aleksandar, Kastel Viktor i Zotović Vuk.

Učinak momaka SKHL Crvena zvezda se pokazao na delu i u ovoj utakmici, te je upravo Luka Vukićević proglašen za najboljeg igrača turnira ( Best player selected by directorate / best foward, Best player of each team ).

Izuzetno smo ponosni na učinak naše reprezentacije, uprkos činjenici da im je neverovatno malo falilo da se popnu u A grupu Divizije II, za šta je uslov bio pobeda Hrvatske nad Španijom i naša pobeda nad Turskom. Ono što jeste obećavajuće je očigledan napredak ovih momaka i u ovom pogledu, dobra budućnost srpskog hokeja.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама