Фудбал Фудбал/Вести

Odrađen prvi jutarnji trening na Kipru

Izvor: FK Crvena zvezda

Ovog jutra od 9 časova i 30 minuta na glavnom stadionu FK Pafos fudbaleri Crvene zvezde odradili su prvi od dva treninga koliko ih danas očekuje.

drugidanprvitreningvest.JPG

Naše fudbalere na funkcionalnom treningu na Kipru dočekalo je sunčano i toplo vreme. Na 17 stepeni izabranici Vladana Milojevića jakim intenzitetom radili su dva časa.

I ovog jutra naši igrači istrčali su na najveći stadion u Pafosu petnaest minuta pre zakazanog početka i u odličnom raspoloženju započeli rad. Za razliku od jučerašnjeg treninga koji je bio samo uvod u rad, danas su naši fudbaleri imali dosta intenzivniji i naporniji rad, kakav ih čeka do kraja boravka na Kipru.

Današnji trening otpočeo je zagrevanjem uz rekvizite. Gotovo četrdesetominutne vežbe predvodio je pomoćni trener Vladimir Janković. Radilo se na istezanju i zagrevanju čitavog tela.

Narednih 30 minuta naši igrači su podeljeni u dve grupe u utakmicama šest na šest vežbali kretnju i pozicioniranje na terenu. Oni su bili podeljeni u četiri ekipe po sedam igrača, a fokus je bio na posedu lopte. Svaka ekipa imala je zadatak da što duže loptu zadrži u svojim nogama i ne dozvoli protivniku da dođe do nje.

Nakon toga, ponovo podeljeni u četiri ekipe, naši fudbaleri igrali su na dva gola na skraćenom terenu. Cilj je bio što bolje zatvaranje protivničkog napada, kao i uvežbavanje što brže realizacije. Važili su se samo golovi koje su igači postizali nakon prvog kontakta sa loptom. Iako je tek početak pripremnog perioda, nije izostalo žestoke borbe za svaku loptu. Nizali su se atraktivni potezi na obe strane, a nekoliko odličnih golova postigao je i novi Zvezdin napadač Ben i time potvrdio da poseduje odlične realizacijske sposobnosti.

Naši fudbaleri radili su na dobro poznatom kiparskom stadionu, najvećem u Pafosu. Interesantno je da je upavo na njemu na prethodnim zimskim pripremama debitovao igrač koji je ove sezone u crveno-belom dresu postigao čak 23 gola, Ričmond Boaći.

Kao što je i do sada to bio sučaj, brojni prijatelji kluba došli su da pozdrave našu ekipu, a tu su bili i meštani, kao i oni koji su svoje najlepse studentske dane proveli u Beogradu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама