Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezdi pripao derbi kola protiv Cedevite

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili pred 6500 gledalaca u Beoradu velikog rivala u ABA ligi Cedevitu 82:66. Fweldin najefikasniji sa 27 poena.
Košarkaši Crvene zvezde mts u derbiju 16. kola ABA lige, u dvorani „Aleksandar Nikolić” pred 6500 gledalaca, savladali su ekipu Cedevite iz Zagreba rezultatom 82:66.
Najefikasniji kod crveno-belih bio je Džejms Feldin sa 27 poena, Ročesti je ubacio 15 uz 10 asustencija, dok je Matias Lesor uz 11 poena imao i 9 skokova.
U lepoj atmosferi pune dvorane „Aleksandar Nikolić” ekipa trenera Dušana Alimpijevića od starta utakmice jakom odbranom i raznovrsnim rešenjima u napadu nije dozvolila gostima iz Zagreba da ozbiljnije priprete na ovoj utakmici.
Startnu petorku na ovoj utakmici činili su Ročesti, Lazić, Dangubić, Bjelica i Lesor.
Poenima Lesora i kapitena Lazića Zvezda je vodila nakon manje od 3 minuta igre u prvoj četvrtini 5:1.
Izuzetno jake odbrane na obe strane obeležile su početak utakmice, te je rezultat nakon 5 minuta igre bio 7:3 u korist branioca titule u Regionalnoj ligi. Veliko zalaganje u odbrani, trojka Ročestija i fantastično zakucavanje Lesora u kontri doneli su crveno – belima do tada najveću prednost, 12:5, a trener gostiju Juri Zdovc zatražio je prvi tajm-aut.

Nastavili su crveno-beli sa agresivnom odbranom, te gostima nisu dozvolili da se rezultatski primaknu. U napadu, Feldin i Ročesti su pogađali za tri, dok je Janković atraktivno zakucao nakon asistencije Antića za 26:13 nakon prvih 10 minuta igre.
Nastavili su košarkaši Crvene zvezde u istom ritmu i u drugoj deonici, koju je Feldin otvorio trojkom
i u tom ritmu nastavili su do kraja prvog poluvremena.
Fantastično su igrali crveno – beli u prvom poluvremenu na obe strane terena, a najviše se istakao Feldin sa 20 postignutih poena (6 od 7 van linije 6,75), pratili su ga Lesor sa 9, odnosno Ročesti sa 8 postignutih poena. Rezultat nakon prvih 20 minuta igre 54:29 u korist domaće ekipe.
Početak treće četvrtine donekle je podsetio na prvu četvrtinu,  prvi poeni postignuti su tek nakon nešto više od dva minuta igre, ali nakon toga krenula je nova serija domaćeg tima, velikih +30 doneo je Feldin pošto je iskoristio dodatno slobodno bacanje nakon polaganja uz faul, 64:34. Mirno su crveno – beli priveli kraju treću četvrtinu, a rezultat pred poslednjih 10 minuta utakmice je bio 72:40. Nešto opuštenija igra u uvodna 3 minuta poslednje četvrtine, naterala je trenera Alimpijevića da zatraži tajm aut, 74:52. U tim trenucima gosti iz Zagreba su počeli da pogađaju gotovo iz svih pozicija, te su prvi put nakon duže vremena stigli na -16, 74:58. Ipak, nakon tek četiri ubačena poena u skoro pet minuta, crveno-beli su stabilizovali igru, i na kraju mirno priveli ovaj derbi kraju i stigli do vrlo važnih bodova u takmičenju koje je prioritet u ovoj sezoni.
KK Crvena zvezda mts:
Radičević, Dangubić 2, Davidovac 4,Lazić 2, Antić 1+ 6sk, Feldin 27, Janković 4, Ročesti 15+10 as,Lesor 11, Enis 5, Jovanović, Bjelica 11.
Nema odmora za crveno-bele, već u utorak u Beograd stiže Himki.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама