Хокеј Хокеј/Вести

Hokejaške vesti (sve selekcije)

Selekcija hokejaškog kluba Crvena zvezda do 12 godina odlično je započela Novu godinu. U prve dve utakmice, puleni Jovice Rusa, savladali su prvo ekipu HK MK Bleda A, rezultatom 8:2, a potom i ekipu HDD Bled rezultatom 3:0, i to igrajući obe utakmice u gostima. Sledeća utakmica je protiv ekipe HK Triglav (trebala bi da bude odigrana 13. januara) i biće to lepa prilika da Zvezdini hokejaši nastave sa pobedničkim nizom. Trenutno su crveno-beli na 4. poziciji sa 37 osvojenih bodova iz 19 utakmica.

Selekcija do 14 godina, koju od nedavno predvodi Nemanja Janković, za sada je na samo jednoj pobedi u IHL takmičenju. Ta jedina pobeda ostvarena je protiv ekipe Celja, a poslednje tri utakmice su izgubljene od Zagreba, Bleda i Slavije. Sledeće dve utakmice naši mladi oklopnici trebalo bi da odigraju u Klagenfurtu protiv ekipe KAC-a i to 20. i 21. januara.

Selekcija do 16 godina, trenera Marka Juloskog, za sada se nalazi na 7. mestu, ali sa dobrim izgledima za napredak jer i od Zagreba, i od Triglava ima odigrane dve utakmice manje, a već u sledećoj utakmici (koja bi se po rasporedu IHL-a trebala odigrati 13. januara) Zvezdini oklopnici gostuju ekipi Triglava i biće to izvrsna prilika da pobede direktnog konkurenta za bolji plasman na tabeli te time ostvare i bolju poziciju pred plej of.

U18, trenera Nenada Milinkovića, startovala je ovu godinu sa dve pobede. Prvo je kod kuće pobeđena ekipa Maribora a 6:1, a onda je u gostima savladana ekipa Slavija rezultatom 3:2. Naredna utakmica bi trebala da bude 14. januara u Beogradu, protiv ekipe Triglava, a to bi trebao da bude pravi derbi jer je slovenačka ekipa trenutno na 2. mestu dok su crveno-beli na 4. sa 31 bodom iz 19 odigranih utakmica.

Seniori, koje sa klupe predvodi trener Igor Krivošlik, u Novoj godini nisu odigrali ni jedan susret. Crveno-beli se trenutno nalaze na 3. mstu sa 40 bodova iz 18 odigranih mečeva (8 manje od drugoplasiranog Celja), a svoje sledeće susrete bi trebali da odigraju 13. januara protiv ekipe Mladosti u Zagrebu, dok se 20. januara u Beogradu očekuje pravi derbi jer dolazi prvoplasirana ekipa Triglava sa kojom je Zvezda oba puta tesno izgubila. Biće ovo odlična prilika da naši seniori pokažu koliko su spremni i da li imaju kapacitet da se bore za titulu prvaka IHL takmičenja.

Što se tiče selekcija U8 i U10 (Liga budućih šampiona) njihovo takmičenje bi trebalo da se odigra 21. januara u Subotici.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама