Фудбал Фудбал/Вести

Terzić – Neće biti mnogo promena

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je zajedno sa predsednikom kluba i članovima Upravnog odbora poželeo fudbalerima i stručnom štabu Crvene zvezde mnogo uspeha u 2018. godini.

540-zvezdan-6237.jpg

Terzić je tom prilikom govorio i pred novinarima o aktuelnom trenutku u koje se klub nalazi.

Zvezdašku javnost svakako najviše zanima situacija oko spora sa UEFA.

— U četvrtak nam ističe rok za slanje dopisa UEFA, da nam dostave odluku sa obrazloženjem. Kad to dobijemo imamo rok od tri dana kada ćemo najaviti žalbu, i dodatnih pet dana da pošaljemo žalbu. To je sve što mogu da kažem. Realno, šanse su 50-50 da se prihvati naša žalba. Svesni smo da ne stojimo baš najbolje, da imamo debeo dosije u UEFA, ali isto tako i da imamo dosta argumenata u našu korist. Imamo 13 radnih dana između te tri pravne operacije, pa ćemo krajem januara imati konačnu odluku — najavio je Terzić.

Prelazni rok je počeo, a do sada nije zabeležen nijedan dolazak niti odlazak. Zvezdin generalni direktor kaže da može da se dogodi da ovo bude najmanje buran prelazni rok poslednjih godina.

— Niti je iko došao, niti je iko otišao. Startujemo pripreme sa proverenim snagama, sa igračima koji su mnogo učinili jesenas. Ulazimo u pripreme jači, jer kad se setimo kako smo krenuli protiv Florijane i kada smo u hodu dovodili igrače od kojih neki nisu prošli ni pripreme, nesumnjivo smo jači. Oporavili su se i Jovičić i Radonjić, i imamo razloga da verujemo da ćemo biti bolji. Trener Milojević ima dve želje, radimo na tome da te dolaske završimo pre puta na Kipar, a svi ostali dolasci će zavisiti od odlazaka. Ovo će možda biti najmanje buran prelazni rok. Moguće je da Boaći ode, jer Zvezda živi od transfera. Tržište je takvo, u slučaju odlazaka imamo spremne zamene, ali nećemo ih dovoditi dok neko ne ode — naglasio je Terzić.

Nekolicini igrača ističu ugovori na leto, i generalni direktor je govorio i njihovim statusima.

— Razgovaramo sa Donaldom i Kangom, imaju sjajnu sezonu iza sebe, imaju ponude iz inostranstva i tim ponudama Zvezda ne može da parira. Videćemo, spremni smo i na njihove odlaske kao i nato da dovedemo dobre zamene. Pratimo situaciju iz dana u dan. I Donald i Kanga, i Le Talek imaju ponude. Oni imaju između 28 i 30 godina, i njihova cena je uslovljena i godinama, a strani klubovi nisu spremni da mnogo plate za igrače kojima ističe ugovor za šest meseci. Oni su već mnogo dali Crvenoj zvezdi i videćemo, donećemo odluku u interesu Crvene zvezde.

Terzić nije želeo da otkriva imena igrača koji su interesantni klubu.

— Stav Zvezde je da ne govori o imenima potencijalnih pojačanja, da ne bismo sebe doveli u infeodlascima. Ako nam niko ne ide, ne treba ni da dovodimo nikoga. Milojević ne voli da gomila mnogo igrača na istim pozicijama, zbog atmosfere u svlačionici — rekao je Terzić.

Povodom Srđana Babića koji je na pozajmici u našem klubu, Terzić je rekao da klub radi na otkupu ugovora.

— Babić je pokazao zavidan kvalitet, prezadovoljni smo njegovim igrača. Imamo dogovor sa Sosijedadom za jun, ali već rpegovaramo da to rešimo i ranije. On je levonog, visok, ima dobar pregled igre, mlad je, i nema mnogo takvih štopera na tržištu. Mi imamo pravo otkupa i Real Sosijedad se tu ne pita mnogo — zaključio je Terzić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама