Фудбал Фудбал/Вести

Zvezdaši na turbo pogon

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Pripreme Zvezde počinju 9. januara. Igrači su imali nešto više od tri nedelje da se odmore od naporne polusezone, ali je pitanje da li će im to biti dovoljno. U borbi na tri fontra u jesenjoj polusezoni fudbaleri Crvene zvezde odigrali su čak 38 utakmica. Sve je počelo 13. juna na našem najvećem stadionu utakmicom protiv malteške Florijane. Od tada, izabranici Vladana Milojevića su gotovo na svaka tri dana beležili nove minute provedene na terenu.

IMG_3210.JPG

Bilo bi nemoguće izdržati sve napore i ostvariti ovako dobre rezultate da naš stručni štab nije imao uz sebe veliki broj izuzetno kvalitetnih igrača. Tokom cele polusezone minute u crveno-belom dresu upisalo je čak 30 fudbalera. Najviše minuta provedenih na terenu zabeležio je Filip Stojković, čak 2932, što znači da je naš desni bek odigrao cele 32 utakmice i još nešto više od jednog poluvremena. Kada znamo da je to broj utakmica koji jedan fudbaler u proseku odigra tokom čitave sezone, još jednom možemo da potvrdimo koliko je popularni Žule važan šraf u mašineriji Vladana Milojevića.

Podjednako je impresivna i činjenica da je čak devetorica naših igrača odigrala više od 2000 minuta ove polusezone. Pored najstandardnijeg Stojkovića, prema minutima više od 23 cele utakmice odigrali su i Borjan, Savić, Donald, Le Talek, Srnić, Kanga, Pešić, Boači.

Drugi najstandardniji igrač u Zvezdi jeste golman Milan Borjan. On je čuvao našu mrežu čak 2725 minuta ove sezone i za to vreme postao je stub naše odbrane i neko ko uliva veliko poverenje kako igračima na terenu, tako i navijačima na tribinama.

Pored odlučujućih evropskih golova koje je postigao, Zvezdin krilni napadač će ovu sezonu pamtiti i po tome što je zabeležio zavidnu minutažu – 2550 minuta u igri je proveo Slavoljub Srnić.Takođe, zavidnom minutažom može se pohvaliti i Zvezdin Gabonac Gelor Kanga koji je u svim takmičenja u drugoj polovini 2017. godine odigrao ukupno 2099 minuta.

Kada je reč o odbrani, najstandardniji štoperski tandem ove polusezone činili su Vujadin Savić i Damjan Le Talek. Francuz je na terenu proveo 2467 minuta, a Savić samo jedno poluvreme manje. Njihove zamene takođe su odradile odličan posao i ulivale sigurnost ekipi kada su bili na terenu, Srđan Babić čitavih 1594 minuta, a Abraham Frimpong 768 minuta.

Uz levu aut-liniju najviše je trčao Milan Rodić, tačnije 1848 minuta. On je svoju minutažu delio sa Dušanom Anđelkovićem koji je 1070 minuta bio u igri, a na levo beku ponekad se nalazio i Zvezdin univerzalac Marko Gobeljić koji je na svim pozicijama u timu proveo ukupno 1575 minuta.

Naši napadači pravili ove jeseni stvarali su muke mnogim vropskim i superligaškim ekipama. Ofanzivna igra donela je mnogo golova, a samim tim i radosti, našim navijačima. Gotovo podjednaku šansu dobili su naši špicevi Aleksandar Pešić i Ričmond Boaći. Reprezentativac Gane odigrao je 2269 minuta, a Pešić je na terenu proveo 2150 minuta. Njih dvojica zajedno su postigli 44 gola za Crvenu zvezdu u jesenjem delu šampionata.

Znamo da će taj broj nastaviti da raste, zato i vi nastavite da podržavate naše momke već od 13. februara na Marakani.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама