Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Za kraj godine u velikom stilu, pobeda u MIlanu!!!

Košarkaši Crvene zvezde mts napravili još jedan podvig i pobedili Armani u MIlanu 91:88. MIlko Bjelica sa 18 poena i 7 skokova najkorisniji igrač utakmice, Džejms Feldin najefikasniji sa 19 poena. Crveno-beli prvi krug Evrolige okončali skorom 6-9.
Košarkaši Crvene zvezde mts u velikom stilu završili su 2017.godinu pobedom u Milanu nad ekipom Armanija 91:88 (29:15,16:25,16:20, 30:28)!!!
Pred skoro 9000 gledalaca u „Mediolanum Forumu”  među kojima je bilo i navijača crveno-belih, najefikasniji u timu Crvene zvezde mts bio je Džejms Feldin sa 19 poena, ali je titulu najkorisnijeg igraća utakmice poneo sjajni Milko Bjelica sa 18 poena, 7 skokova i 3 asistencije.
U vrlo uzbudljivoj i kvalitetnoj utakmici, crveno-beli su krenuli furiozno, dominirali tokom prve četvrtine koju su dobili čak sa 29:15. U prvom poluvremenu crveno-beli su stigli do prednosti od 17 poena, ali je odličnom završnicom ekipa Armanija najavila mnogo veća uzbuđenja u nastavku meča.
Tako je i bilo… Nakon 45:40 na poluvremenu, Armani je počeo da pogađa i da ubacuje dalekometne, iako je Crvena zvezda imala kontrolu u prvih 5-6 minuta treće deonice i vodila sa 10 poena prednosti (45:55) nakon poena Lesora, Feldina, Lazića i Ročestija…
Međutim, u tim trenucima Bertans i Micov pogađaju troke i potpuno rezultatski vraćaju svoj tim u meč…
Crveno-beli su vodili u ovoj utakmici od samog početka pa do kraja. Zato je trenutak na samom startu poslednje deonice bio jako važan, a to je ofanzivni skok i poeni Lesora za 63:60.
Od tog trenutka 9000 gledalaca gledalo je uzbudljivu utakmicu i rezultatsku „klackalicu” do samog vrhunca i poslednja dva minuta. Trojke su u međuvremenu pogađali Bjelica , Lazić i Dangubić, ali je Mbaje koji je i bio najefikasniji u ekipi Armanija održavao svoj tim u „životu” (trojka za 67:72).
Od 36.minuta prednost Crvene zvezde mts iznosila je tri poena, i tako je ostalo do poslednjeg minuta i dramatične završnice:
53 sekunde pre kraja nakon promašaja Ročestija, Micov je ubacio trojku sa 83:83,  ali uzvraća bravurom Feldin koji pogađa tešku dvojku 39 sekundi pre kraja!
Odličnom odbranom Dangubić je osvojio loptu, a Bjelica nakon faula ubacuje oba penala za 87:83. Ponovo je uzvratio Micov trojkom, ali se brzo nakon toga Feldin našao na liniji slobodnih bacanja i pogodio. Crveno-beli su odmah poslali na liniju penala Kalnietisa koji uzvraća 88:89, a onda uzvraća Ročesti za 91:88. Kalnietis je pokušao sa pola terena ali nije uspeo, pa je Crvena zvezda mts velikom pobedom okončala godinu koja će ostati upamćena u istoriji kluba.
KK Crvena zvezda mts: Radičević, Dangubić 7, Davidovac 7, Lazić 5, Antić 5, Feldin 19, Janković 2, Ročesti 12+4as, Lesor 14+4 sk, Enis 2, Jovanović, Bjelica 18+7sk+3 as.
Ekipa Crvene zvezde mts se vraća u Beograd u subotu, a tokom novogodišnjih praznika tim će trenirati bez pauze i pripremati se za 2.januar i meč sa Petrol Olimpijom u Beogradu.
Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda
Скочи на траку са алаткама