Intervjui Hokej

Dinić Matija: Cilj je uvek najviši

Juče je selekcija SKHL Crvene zvezde, U14 odigrala utakmicu protiv ekipe Partizana, sa zabaleženom ubedljivom pobedom od 8:1. ( 4:0, 2:0, 2:1 )

Prvi gol prve trećine postigao je kapiten ekipe, Matija Dinić, već početkom drugog minuta, da bi pet minuta kasnije, on bio asistent Gaković Nikku, za upisan drugi gol. Sredinom devetog minuta, Matija Dinić upisuje još jedan gol, a za njim, krajem osamnaestog minuta, još jedan ide na ime Gaković Nikka.

Druga trećina utakmice protiče golovima Milice Velček, a na asistencije Koste Mladenovića i Zubac Filipa u dvadesetrećem minutu, a nepun minut kasnije, ponovo gol upisuje tandem Gaković Nikko – Matija Dinić.

Prvog minuta poslednjeg perioda, treći gol na utakmici upisuje Matija Dinić, da bi pet minuta kasnije seriju golova Zvezde prekinuo Matović Bogdan. Poslednji minut utakmice, golom zatvaraju Gaković Nikko, a na asistenciju Matije Dinića.

Najbolji učinak na ovom derbiju imao je kapiten, Matija Dinić, a šta je ova zvezdica Crvene zvezde imao da nam kaže, možete pročitati u daljem tekstu.

Hokej sam počeo da treniram sa pet godina, što znači da sam prelazio u više selekcije, a kada su u pitanju prelasci, kada smo bili mali, svi smo se pomalo plašili prelaska u grupu kod Šilje (Vojin Koljenšić), posle je bilo lakše. Kapiten sam u svojoj selekciji i velika je čast i odgovornost biti kapiten Zvezde i to u bilo kojoj selekciji. Uz to, teško je uvek biti pozitivan, pogotovo u porazima, ali uvek sa ekipom nađem način da kroz sve to prođemo. Poznajem seniore Zvezde, delimo svlačionicu i često se srećemo, pa želim da kažem, bilo bi lepo da ponekada ostanu i malo sa nama na treningu, mada uzora imam ipak među NHL igračima, Kopitara! Što se derbija tiče, on je uvek težak, a rivalitet na ledu je veliki iako smo van leda svi mi drugari. Danas putujem na kamp u Švedsku i mnogo se radujem putu, očekujem težak rad, da odmerim snagu i sa vršnjacima iz Švedske i nadam se napretku, kako bih time doprineo sebi i ekipi. Trudim se koliko god mogu, ali škola je na prvom mestu. Teško je postići sve obaveze kada se provede svaki drugi vikend u Sloveniji. Cilj je uvek najviši, NHL, a san mi je da što pre zaigram za reprezentaciju Srbije. “

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama