Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Vaterpolistkinje Zvezde odbranile Kup Srbije

Vaterpolistkinje Crvene zvezde odbranile su trofej u Kupu Srbije.

Aktuelne šampionke Srbije u finalu u Bečeju pobedile su Palilulu sa 8:7. Crveno-bele su povele sa 3:1 sa dva gola Isidore Damnjanović, a u nastavku je Teodora Rudić povisila na 4:1. Usledila su dva pogotka Palilule, ali je najiskusnija u redovima Zvezde, Ivana Ćorović, vratila svojoj ekipi „+2“ pred odlazak na odmor. Crveno-bele su imale i tri gola prednosti, ali su novo uzbuđenje donele Mila Gluščević i Kristina Miladinović.

Tri i po minuta pre kraja Čegar je pogodila za 8:6, a potom je Palilula postavila konačnih 8:7. U poslednjem napadu Gluščevićeva je imala priliku da izjednači, ali je Vanja Lazić odbranila.

ŽVK Crvena zvezda

(Foto: waterpoloserbia.org)

Najbolji golman finala bila je Vanja Lazić iz Crvene zvezde. MVP finalnog meča je njena saigračica Ivana Ćorović, koja je nagradu primila iz ruku Nastasje Nedimović.

Crvena zvezda – Palilula 8:7 (3:1, 2:2, 2:3, 1:1)

Bazen „Đorđe Predin Badža“. Sudije: 400. Raković Krstonošić (Beograd), Virijević (Zrenjanin). Igrač više: Crvena zvezda 5 (1), Palilula 5 (1). Dva igrača više: Palilula 1 (0). Peterci: Crvena zvezda 2 (2).

ŽVK CRVENA ZVEZDA: Lazić (7 odbrana), Mijušković, Đukić, Ćorović 1, Josifović 1, Rudić 2, Milovanović, H. Ilić, Kaplarević, Damnjanović 2, J. Ilić, Čegar 2, Vujović, Mišković. Trener: Ivković.

PALILULA: Petrović (7 odbrana), Popov, Mandić, Milićević 1, Teodorović, Mitić, Gluščević 4, Milićević, Markov, Trmčić, Miladinović 1, Tufegdžić, Dimitrijević, Nastić 1. Trener: Ilić.

 

Vest preuzeta sa sajta Vaterpolo vesti

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama