Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda u Španiji ne gubi, pobeda u Valensiji!!!

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili kao gosti Valensiju 86:82 u utakmicu u kojoj su 5 minuta pre kraja gubili 72:59. Veliku seriju od 17:0 vodili Antić, Davidovac i Feldin koji je bio i najefikasniji sa 26 poena. Slede gostovanja u Baru i Istanbulu.
Košarkaši Crvene zvezde mts zabeležili su još jednu veliku pobedu u Evroligi, pošto su kao gosti savladali Valensiju 86:82 (26:22,14:16,16:25 i 30:19).
Džejms Feldin je u dvorani „Pabellon Fuente De San Luis” ponovo odigrao sjajnu utakmicu u ubacio 26 poena, ali se tvorci velikog preokreta bili timska odbrana i fantastični Pero Antić i Dejan Davidovac.

U utakmici u kojoj su crveno-beli odlično otvorili ovaj duel, i vodili čak i sa 12 poena prednosti do 17.minutu, prvi veliki preokret viđen je u poslednja dva minuta prvog poluvremena kada je domaćin serijom poena stigao do 38-40 na poluvremenu, a u trećoj deonici i  potpuno dominirao za velikih +13, i seriju od čak 44:19 za 15 minuta igre.
U 35.minutu bilo je 72:59 za Valensiju, ali je od tog trenutka na terenu bio samo jedan tim – Crvena zvezda!
Serijom 17:0 koju je započeo briljantni Antić, a nastavili Davidovac sa dve trojke i napadački raspoloženi Feldin, crveno-beli su stigli do prednosti 76:72!!!
U dramatičnoj završnici, domaćin je odgovorio mini-serijom od 5-0, ali su ponovo Antić i Bjelica presečenim dodavanjem, pa Ročesti „flouterom” vratili Zvezdi prednost, koju je tandem Amerikanaca i održao sigurnim izvođenjem penala, za treću pobedu u nizu u Evroligi!!!

Trener Dušan Alimpijević: „Velika pobeda, igrali smo odlično 18 minuta u prvom poluvremenu, pa onda dva loša. U poslednjoj deonici igrali smo vrlo pametno u odbrani i dobro u napadu i stigli do važne pobede. Očigledno da nam prija igranje u Španiji” izjavio je odmah po završetku meča trener crveno-belih, koji već u subotu u ranim jutarnjim časovima lete za Istanbul pa Podgoricu, gde ih u nedelju od 19 sati očekuje meč ABA lige sa Mornarom.
Utakmica u Valensiji, sa kojom Crvena zvezda mts u Evroligi sada ima skor 3-0 ostaće upamćena i po još jednom jubileju, 1000.poenu Pere Antića, koji je trojkom iz ugla stigao 1002.poena u Evroligi koju je osvajao u tri navrata sa dva tima.
KK Crvena zvezda mts:
Dangubić 9, Davidovac 6,Lazić 2, Antić 10 + 4 ukradene lopte, Dobrić 5, Feldin 26, Janković 4, Ročesti 13, Lesor 5, Enis, Jovanović 2, Bjelica 4+ 9 skokova.
Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda
Скочи на траку са алаткама