Фудбал Фудбал/Звездаштво

Promovisana knjiga o Zvonku Milojeviću

Knjiga „Još uvek u igri“ koja govori o životu čuvenog  Zvezdinog golmana, promovisana je danas, 15. decembra, na stadionu „Rajko Mitić“. Ovo delo napisao je Nebojša Lapčević, a pod pokroviteljstvom Crvena zvezde objavila ga je Izdavačka kuća „Arte“ iz Beograda.

milojepromocijavest.JPG

Na današnjoj promociji Zvonka Milojevića podržale su mnogobrojne legende Crvene zvezde, predstavnici veterana, na čelu sa golmanima Stevanom Dikom Stojanovićem i Živanom Ljukovčanom. Tu su bili i golmani svih selekcija, od petlića do prvog tima, predvođeni Milanom Borjanom, Damirom Kahrimanom i njihovim trenerom Dušanom Gašićem. Ispred kluba Milojevića su pozdravili predsednik Svetozar Mijailović i sprotski direktor Mitar Mrkela.

– „Nekada sam igrao na zelenoj livadi, a sada igram u snovima i sećanjima onih koji su me voleli. Nije li to isto? Ja sam još uvek u igri“ – ove reči su moto knjige o Zvonku Milojeviću. Ovo delo je ujedno i dokumentarno-publicistička proza o istoriji Crvene zvezde, Lokerena, Anderlehta, reprezentacije Jugoslavije i o dramatičnim trenucima koje je Zvonko preživeo . Pre svega bih se zahvalio Crvenoj zvezdi koja je podržala i pomogla izdavanje ove knjige, porodici Zvonka Milojevića, kao i njemu lično, specijalnoj bolnici Ribarska banja i izdavaču „Arte“ iz Beograda – rekao je Lapčević.

Legenda Crvene zvezde i trener koji je predvodio Zvonka Milojevića do titule prvaka sveta, Vladica Popović sa zadovoljstvom je govorio o našem nekadašnjem golmanu.

– Zvonko, velika mi je čast što sam u prilici da sedim pored tebe i da razgovaramo. Mnogo puta do sada si rekao kakav sam ti trener bio. Ti si oduvek bio veliki drug, prijatelj i još veći igrač. Takav ćeš zauvek ostati svima nama. U ime svih mojih drugova, kao i tvojih saigrača, od srca ti želim sve najlepše. Hvala tebi i tvojoj porodici koja ti u svakom trenutku nesebično pomaže, ja odlično znam da sa tobom nekada nije lako, ali si u svakom trenutku bio i ostao najveći – rekao je Popović.

Junak knjige „Još uvek u igri“, Zvonko Milojević istakao je da je presrećan što je došao dan koji je dugo čekao.

– Pre svega bih želeo da se zahvalim svima koji su danas uz mene, ovo je zaista veliki dan za mene jer je objavljena knjiga koju smo dugo čekali. Veliku zahvalnost dugujem i Crvenoj zvezdi bez čije pomoći ova knjiga ne bi izašla. Iskoristio bih priliku da se još jednom zahvalim i svojoj crveno-beloj i crno-beloj braći koji su sakupili novac i kupili mi auto sa ručnim kontrolama koji mi mnogo znače. Pored toga, moram da spomenem dvojicu Dejana, mog kuma Dejana Stankovića i mog menadžera Dejana Veljkovića koji su takođe zaslužni za sve ovo što se dešava. Neću preuveličati kada kažem da je Vladica Popovic najbolji trener Crvene zvezde i hvala mu na svim lepim rečima – rekao je Milojević.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама