Košarka Košarka/Najava utakmica

Nedelja gostovanja, prva stanica Valensija

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali u četvrtak za Valensiju, gde ih u petak očekuje meč 12.kola Evrolige. Nakon toga, slede gostovanja u Baru i Istanbulu, povratak u Beograd tek naredne srede. O predstojećim mečevima govore trener Alimpijević, i prvotimci Ročesti i Dobrić.
Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u četvrtak u 6 časova za Valensiju preko Amsterdama, gde ih u petak očekuje meč 12.kola Evrolige protiv španske Valensije.
Crveno-beli u dobrom raspoloženju odlaze na 7-dnevni put pošto se u Beograd vraćaju tek naredne srede, neposredno pred meč 14.kola Evrolige sa Panatinaikosom.
Pred izuzetno težak period i brojna gostovanja trener Dušan Alimpijevićmože da računa na sve igrače, uključujući i novopridošlog Dilana Enisa koji je počeo da trenira u utorak sa crveno-belima. Prva stanica je evroligaško gostovanje u Valensiji:
„Valensija je u ovom trenutku, što se tiče Evrolige u seriji poraza. Međutim, tim sa Erikom Grinom, San Emeteriom i povratkom oporavljenog Dubljevića koji nikada ne može da ima ulogu autsajdera pred svojim navijačima, niti može da se kaže da je neko favorit pred odlazak na gostovanje u Valensiju. Naročito mi nemamo pravo da to kažemo, jesmo u dobrom ritmu, jesmo prilično bolje izgledali u poslednjem periodu što je odraz boljeg rada na treninzima u periodu kada smo za to imali vremena. Sportski motiv postoji, želimo dobar rezutat i u Valnesiji , a naša nada i želja je samo veća iz utakmice u utakmicu.” rekao je trener crveno-belih koji će u vrlo teškoj i napornoj nedelji moći da računa i na Dilana Enisa:
„ Polako ga uvodimo u akcije. Niti će Dilan uzeti nekome što je zaslužio, niti će on dobiti nešto što nije zaslužio. On je tu da pojača konkurenciju, da se izbori za svoje mesto i ulogu, za svoju minutažu. Već je svojim dobrim igrama i ponašanjem skrenuo pažnju na sebe u dresu Mega Bemaksa. On će biti u sastavu za ovaj put, jer mi idemo na 6 dana, potreban je i da oseti i atmosferu i hemiju tima, da ga saigrači upoznaju, i da se uživo upozna sa sistemom. Zdravi smo, osvežili smo se, i idemo na tu seriju gostovanja”.

Tejlor Ročesti plejmejker Crvene zvezde mts je svestan da ekipu čeka napornih 6 dana, ali da je pravo rešenje i razmišljanje , korak po korak: „ Znamo da nas čeka teška serija, ali pravi način da razmišljamo o tome je „dan po dan i utakmica po utakmicu”.  Prvo nas čeka važna i velika utakmica sa Valensijom, u dobrom smo ritmu, želimo da nastavimo na isti način. Znamo da je u pitanju odličan tim, uostalom uopšte nije lako zabeležiti pobedu u Evrligi, posebno na gostujućem terenu. Oni sa druge strane će biti gladni pobede pred svojom publikom. Naše je da igramo našu igru, na način kako smo je igrali u prethodnom periodu, da se i dalje uigravamo kao tim, da budemo bolji svakim treningom i da spremni dočekamo i ovu utakmicu”.

Ognjen Dobrić: „ Navikli smo na putovanja, već dosta dugo igramo i Evroligu, a i ova sezona je već polako odmakla. Putovanja i ovakvi odlasci na više dana, nam nisu nepoznati. Znamo i šta nas očekuje u ovoj seriji, pokušaćemo da se pripremimo za sve, prvo za utakmicu u Valensiji. Već smo i ranije govorili da na svakoj utakmici idemo na pobedu, pa je tako i pred ovu. Ne možemo da kažemo da smo favoriti i pored toga što je Valensija u lošijem ritmu, ali ovo je Evroliga, sve ekipe su izvanredne. Valensija ima odlične individualce, Grin, San Emeterio, trener koji voli da igra u sporijem ritmu, dobra ekipa sa kvalitetom, ali idemo da napravimo dobar rezultat tamo, pa ćemo videti” rekao je Dobrić.
Košarkaše Crvene zvezde mts u narednih 6 dana do povratka u Beograd očekuje izuzetno težak raspored uz putovanja : Tim je preko Amsterdama otputovao za Valensiju, odakle nakon evroligaške utakmice letom za Podgoricu preko Istanbula putuje na nedeljnu utakmicu ABA lige sa Mornarom. Odmah po završetku te utakmice, ekipa ponovo leti za Istanbul na meč 13.kola Evrolige sa Fenerbahčeom, a već u četvrtak na programu je duel 14.kola sa Panatinaikosom u Beogradu.
Meč Valensija – Crvena zvezda mts igra se u petak od 20.30 časova u dvorani „Pabellon Fuente De San Luis”.
Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama