Фудбал Фудбал/Вести

„Crveno-belo veče“ za kraj uspešne godine

U svečanoj atmosferi u hotelu „Hajat“ FK Crvena zvezda obeležio je veoma uspešnu godinu iza sebe.

540-vece-34634.jpg

Posle 10 godina, Crvena zvezda se plasirala u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, a posle čak 25 godina Crvena zvezda je uspela da prezimi u Evropi. Uz to, Crvena zvezda je suvereni vladar Superlige, sa čak devet bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca.

Jesen 2017. godine donela je uspehe o kojima je retko ko i sanjao. Tim povodom, održano je „Crveno-belo veče“ na kojem se okupilo mnogo poznatih lica i legendi iz crveno-bele porodice koje su na taj način ulepšale Zvezdino slavlje.

Prilikom večerašnje svetkovine uručena su brojna priznanja. Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović uručio je Mičelu Donaldu dres sa brojem „100“, zbog isto toliko odigranih utakmica u Crvenoj zvezdi. Nagradu za najlepši gol u 2017. godini dobio je Gelor Kanga. U anketi koja je organizovana na našem sajtu, Kangih gol protiv Krasnodara je ubedljivo pobedio. Geloru Kangi je nagradu uručio Dušan Savić.

Vladimir Petrović Pižon je mladim fudbalerima Crvene zvezde, članovima Zvezdine Omladinske škole, uručio priznanja za ostvareni napredak. Priznanja su dobili Marko Lazetić, Matija Bačanin, Ilija Babić, Strahinja Eraković i Dejan Joveljić.

Na kraju, nagradu za najboljeg igrača Crvene zvezde u prethodnoj godini dobio je Ričmond Boaći, a njemu je priznanje uručio Dragan Džajić, treća Zvezdina zvezda.

Nakon dodele priznanja prisutnima se obratio generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

— Želim da vam se zahvalim na iskrenoj podršci koja nam je pomogla da ove godine ostvarimo fantastične rezultate. Na Skupštini kluba smo istakli koja su nam četiri cilja. Prvi ljilj: sportski rezultat prvog tima. Ostvarili smo plasman u Evropu i posle 25 godina dočekali proleće u Evropi. Osim toga, sa devet bodova prednosti osvojili smo i jesenju titulu. Ovo najviše zadovoljava zvezdašku javnost. Drugi cilj je bio da se klub finansijski stabilizuje. Pre tri i po godine klub je bio uništen, sa 53 miliona duga, blokiranim računom i oduzetom licencom za evropska takmičenja. Danas imamo jasne, čiste bilanse naših poslovnih knjiga koji kažu da smo prepolovili ukupan dug, sa jasnim planom da i naredne godine nastavimo istim putem. Sve obaveze izvršavamo uredno, kako prema fudbalerima tako i prema zaposlenima i poveriocima — rekao je Terzić, i nastavio:

— Treći strateški cilj je bio Omladinska škola. Omladinska škola mora biti kamen temeljac razvoja Crvene zvezde. Imamo mnogo razloga da budemo ponosni na našu školu. Naši dečaci su šampioni i u omladinskoj, i u kadetskoj, i u pionirskoj konkurenciji. Imamo mnogo dečaka po raznim nacionalnim selekcijama koji će jednog dana nositi dres prvog tima. Ono što nam preostaje je da i dalje ulažemo u Omladinsku školu, kako u dopunsku selekciju, u trenerski kadar, tako i u infrastrukturu koja je godinama bila zapostavljana. Četvrti strateški cilj bila je infrastruktura. Poznato vam je da smo uradili tri kompletna terena za Omladinsku školu, dve pokrivene tribine, škola je dobila reflektore za rad. Urađena su i još dva terena, glavni i jedan pomoćni iza severa. Na tome se nećemo zaustaviti, nastavićemo sa radom na infrastrukturi. Predstoji nam velika rekonstrukcija zapadne tribine. Nadam se da ćemo krenuti u relizaciju tih radova početkom marta kada nam vremenski uslovi to budu dozvoljavali. Mogu da obećam da nas sve što smo uradili neće uspavati, nego će nam biti dalji podstrek, snaga i energija da Zvezdu učinimo još moćnijom i jačom. Zahvalio bih se svim igračima, stručnom štabu na čelu sa Vladanom Milojevićem, mojim saradnicima, zaposlenima, Upravnom odboru na čelu sa Svetozarom Mijailovićem, uz čvrsto obećanje da su pred Crvenom zvezdom svetli dani — rekao je Zvezdan Terzić.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама