Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Derbi je više od igre

Fudbalere Crvene zvezde u 22. kolu Superlige Srbije očekuje večiti derbi, 156. po redu. Utakmica kojom se zatvara jesenji deo prvenstva igra se u sredu, 13. decembra, na stadionu Partizana sa početkom od 18 časova.

konfvest_NIK2963.JPG

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević izneo je svoja očekivanja pred sutrašnji duel.

– Igra se večiti derbi, to je utakmica za koju se živi, nešto više od igre. Spremamo se kao i za svaku utakmicu do sada. Imamo popodnevni trening i nakon njega ću znati više o kadrovskoj situaciji. Ima mnogo faktora koji utiču na to za koji tim ću se opredeliti, kroz analizu sa mojim stručnim štabom doneću konačnu odluku. Meni su svi naši igrači najbolji, ne mogu da ih razdvajam, kao što roditelj ne može da kaže koje dete voli najviše. Osim Radonjića svi su na raspolaganju i drago mi je da kao trener mogu da izaberem jedanaestoricu koji će sutra izaći na teren. Oni znaju da moram da donesem odluku ko će početi, a ko će sedeti na klupi. Često se dešava da oni koji nisu ni u protokolu zaslužuju da igraju, ali zbog taktičkih zamisli nisu se našli na terenu. To su neke slatke muke i drago mi je što su moji igrači napravili takvu situaciju – rekao je Milojević.

Fudbaleri Crvene zvezde imaju devet bodova prednosti u odosu na drugoplasirani Partizan.

– Nemojte da mislite da smo mi rasterećeni pred ovaj meč. Ako verujete da bodovna razlika može da utiče na nas da se opustimo to uopšte nije tačno. Igramo kao da sutra počinje prvenstvo, moji igrači znaju da takav stav imam i isto tražim i od njih. Sutra je potpuno drugačija utakmica i ukoliko mi budemo  previše razmišljali i kalkulisali to neće biti dobro. Taktički ne mislim da možemo da iznenadimo svog rivala, dovoljno dobro se poznajemo. Ovo je utakmica koja u prvenstvu donosi tri boda, kao i svaka druga, tako joj pristupamo.

Zvezdin strateg ne očekuje mnogo golova na sutrašnjoj utakmici.

– Postoji dodatna doza pritiska pred derbi, ali i do sada je tako bilo pred svaku evropsku utakmicu koju smo odigrali. Procentualno je vrlo malo derbi mečeva atraktivno i lepo za gledanje, one su uglavnom tvrde i taktičke utakmice. Takav je slučaj i sa derbijima u inostranstvu. U ovakvim mečevima je ulog malo veći.

Planovi za prolećni deo prvenstva još uvek nisu glavna tema za razgovor u Zvezdinom stručnom štabu.

– U ovom trenutku ne razmišljam o tome šta sledi kada sudija odsvira kraj utakmice, sada smo fokusirani samo na meč. Kada se završi polusezona moći ćemo da napravimo analizu svega što smo uradili. Imamo mnogo imena već sada u opticaju za pojačanja, a sećate se da sam letos rekao da ću biti najsrećniji 31. avgusta kada se prelazni rok završi. Već sada se dosta piše o odlasku našeg napadača Ričmonda Boaćija. Ja sam jako dobar sa njim i nije mi rekao da ide iz kluba. Sada mogu da kažem samo da ćemo biti slobodni do 9. januara, biće vremena za odmor, a nakon derbija ćemo moći detaljnije da pričamo o planovima za prolećni deo sezone.

Novinare je zanimalo mišljenje Zvezdinog stratega o izjavama iz tabora Partizana pred večiti derbi.

– Da li mislite da na mene utiče sve što neko izjavi u medijima? Svako ima pravo da kaže šta želi, ovo je demokratska zemlja – poručio je Milojević.

 

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама