Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda nastavila sa pobedama

Izvor: zvanićni sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom su se oprostili od Marakane ove kalendarske godine. Borac je po treći put ove sezone savladan, a jesenja titula je obezbeđena.

Na oproštaju od Marakane za kalendarsku 2017. godinu fudbaleri Crvene zvezde savladali su treći put u dva meseca tim Borca. Šef stručnog štaba najtrofejnijeg srpskog kluba po već ustaljenoj navici promenio je tim u odnosu na startnih jedanaest koji su tri dana ranije izvojevali pobedu protiv Kelna, vrednu evropskog proleća.

Štoperski tandem Savić – Le Talek odlično su odmenili Babić i Frimpong. Pored njih starteri su bili Milijaš, Račić, Pešić i Adžić. Osokoljeni najvećim uspehom na međunarodnoj sceni u poslednjih četvrt veka, crveno-beli su u utakmicu ušli agresivno, rešeni da ranim pogotkom olakšaju sebi posao. Prvu priliku da dovede svoj tim u vođstvo imao je Pešić u devetom minutu, ali je njegov udarac izblokiran. U dosadašnjem delu sezone, tandem Adžić – Pešić mnogo puta je pokazao odličnu saradnju i upravo je ovaj dvojac najviše problema zadao gostima u prvom poluvremenu. Odlične lopte kapitena Milijaša, pomenuti dvojac je pretvarao u konstantnu opasnost za golmana Borca Bajića.

Iskusni napadač kao i njegov mladi parnjak, propustili su nekoliko prilika pre nego što su u 35. minutu izveli napad iz koga je Crvena zvezda došla u vođstvo. Svoj timski duh Pešić je demonstrirao i ovog puta, uposlivši Adžića samog pred golom gostiju, za četvrti pogodak u sezoni Zvezdinog juniora. Gosti su na najveći srpski stadion došli da pokušaju da organizovanom igrom u odbrani i brzim kontrama preko Kneževića uspeju da urade nešto više u ofanzivi. Nedostajalo je malo više koncentracije ali i sreće da već na odmor crveno-beli odu sa nedostižnom prednošću.

Na takav rasplet čekalo se još pet minuta u drugom poluvremenu. Maestralni Pešić, istina uz pomoć defanzivca gostiju postigao je drugi gol za svoj tim i već tada oko pet hiljada navijača na Marakani moglo je da počne sa proslavom novog trijumfa ekipe Vladana Milojevića. Tim iz Ljutice Bogdana još pre početka današnjeg susreta sa Borcem, okitio se jesenjim počastima, zahvaljujući porazu drugoplasiranog tima na tabeli. Priliku da još više uveća bodovnu prednost pred prolećne okršaje, najdominantniji srpski tim ove sezone imaće upravo protiv direktnog rivala, u sredu na stadionu u Humskoj ulici. Biće to poslednja utakmica ove jeseni za crveno-bele. U današnjoj pretposlednjoj protiv Borca osim pomenuta dva, viđen je jeoš jedan gol, tačnije još jedna majstorija Aleksandra Pešića koji je lišen pomoći saigrača sam krenuo iskosa sa leve strane u završnicu i kao i mnogo puta do sada, bio je uspešan. Rođeni Nišlija poseduje nepresušnu raskoš u svojoj igri i gotovo da ne postoji situacija na terenu iz koje Zvezdin napadač ne može da pronađe rešenje i ugrozi gol rivala. On ali i svi ostali fudbaleri Crvene zvezde, priliku da potvrde i dokažu superiornost na domaćoj sceni, imaće na stadionu najvećeg rivala i u slučaju trijumfa u drugi deo sezone ući će sa velikom bodovnom prednošću. Uz to, pobeda nad komšijama predstavljala bi nagradu crveno-belima za sve prikazano u prethodnih nekoliko meseci i činjenicu da bi na odmor otišli u odličnom raspoloženju.

Treba pomenuti i da je danas 10. decembra na meču protiv Borca svojih prvih 20-ak minuta seniorskog fudbala zabeležio Dejan Joveljić. Supertalentovani napadač, strelac 33 golova u omladinskoj konkurenciji, bez dileme predstavlja budućnost kluba.

Ostalo je još 90 minuta do kraja sada već sigurno možemo reći, „Zvezdine jesenje fudbalske rapsodije“. Kao što igrači i stručni štab stalno potenciraju, umor postoji, ali ga niko ne priznaje. Zato u Milojevićevom timu postoji sloga, zajedništvo i kvalitet koji bi mogli da budu dovoljni da se upravo na stadionu najvećeg rivala, u sredu postavi jagoda na šlag šampionske torte.

I bez obzira na ishod 156. „večitog derbija“ Zvezdini navijači svoje ljubimce na zimsku pauzu ispratiće pokličima „Šampioni“.

Crvena zvezda – Borac 3:0 (1:0)

Stadion: „Rajko Mitić“. Gledalaca: 5.389. Sudija: Ilija Brdar (Novi Sad). Strelci: Adžić u 36′, Pešić u 50` i 63`.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Babić, Frimpong, Rodić, Račić, Jovičić, Milijaš, Srnić, Adžić, Pešić.
Rezerve: Supić, Savić, Gobeljić, Krstičić, Rikardinjo, Boaći, Joveljić.

Borac: Bajić, Obradović, Marinković, Delić, Otašević, Marković, Zoćević, Mateus Lima, Filipović, Knežević.
Rezerve: Mišić, Sajčić, Savić, Propadalo, Krstić, Tripković, Sekulić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama