Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Crveno-beli krenuli put Zagreba

Košarkaši Crvene zvezde mts gostuju u ponedeljak ekipi Cibone, u poslednjoj utakmici 11.kola ABA lige. O meču govore trener Dušan Alimpijević i provtimac Ognjen Dobrić.
Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u Zagreb, gde ih u ponedeljak očekuje meč 11.kola ABA lige sa „Cibonom”.
Crveno-beli ovom utakmicom „zatvaraju” mini-ciklus utakmica, ali ujedno i celo kolo regionalnog takmičenja, pred nova iskušenja i gostovanja u Valensiji, Baru, Istanbulu, Sremskoj Mitrovici.
Ekipa je zabeležila još jednu vrednu i ubedljivu evroligašku pobedu, ali brzo mora da se „prebacuje” na aba liga kolosek i duel sa velikim rivalom još iz vremena bivše SFRJ:
„Sa dolaskom novog trenera, puno toga se promenilo u redovima našeg sledećeg protivnika. Prvo što je promenjeno je jedan stranac, otišao je Jang, zatim su doveli Ratkovicu, jednog iskusnog plejmejkera, na poziciji koja im je bila deficitarna. Pokazali su brzo reakciju i napredak u igri. Ovo je jedno od težih abaligaških gostovanja, i mi želimo da završimo naš mini-ciklus u kome smo imali utakmice u Madridu, protiv Igokee, EFES-a i sada ovu sa Cibonom, pobedom. Svi igrači su zdravi i spremni za ovaj meč” rekao je trener crveno-belih.
Prvotimac Ognjen Dobrić i protiv EFES-a je bio važan „šraf” u velikoj pobedi, ali upozorava da će i meč u Zagrebu biti jako težak:
„Svakako je teška utakmica pred nama, ne samo zbog činjenice da smo igrali protiv EFES-a u Evroligi pre samo dva dana. Cibona je imala vremena da se pripremi za ovaj meč i važno je da odgovorimo čvrstom i agresivnom igrom. Naše ambicije u Evroligi su jasne, želimo da dobijemo svakoga, ali naš prioritet je, i to namerno ponavljamo ABA liga. Cibona je promenila trenera, vidi se reakcija, stigao im je Ratkovica, a ekipu predvodi vrlo iskusan tandem Tomas i Žorić. Želimo pobedu kako bi nastavili da gradimo i samopouzdanje, ali i da spremni doekamo seriju gostovanja do Nove godine u oba takmičenja” rekao je Dobrić.
Utakmica 11.kola Cibona – Crvena zvezda mts igra se u dvorani „Dražen Petrović” sa početkom od 18 časova.
Nakon toga crveno-bele očekuje serija gostovanja: Valensija, Bar, Istanbul, Sremska Mitrovica…
Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda
Скочи на траку са алаткама