Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Naša liga ima kvalitet

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu, 10. decembra, igraju poslednji meč na stadionu „Rajko Mitić” u 2017. godini. Naša ekipa dočekuje Borac iz Čačka, a utakmica počinje u 16:30 časova.

_NIK1549.JPG

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević izneo je svoja očekivanja pred sutrašnji duel.

– Igramo protiv ekipe sa kojom smo se najviše puta sastali od početka sezone s obzirom na to da smo protiv Borca igrali i meč u Kupu Srbije. I tada sam rekao da  je Borac ekipa koja se konsolidovala, iako imaju neke male probleme od početka sezone. Stvarno moram da pohvalim način na koji  moj kolega Spasić vodi svoju ekipu, kao i njegov pomoćnik, iskusni stručnjaka Đolović, koji su napravili dobru takmičarsku ekipu. Borac je disciplinovana ekipa, koja zna šta hoće na terenu i ima dobre pojedince. To se pokazalo i na  prethodnoj utakmici koju su igrali sa Napretkom, gde su se dva puta vraćali iz minusa i na kraju osvojili bod. Neće nam biti lako, kao što nam nijedna utakimica do sada nije bila laka. Ponovo ćemo tek nakon treninga videti na koje sve igrače možemo da računamo i kakav je zdravstveni bilten. Jedino je sigurno da Radonjić ima problem sa povredom i da sigurno neće moći da odigra naredne dve utakmice do kraja polusezone – rekao je Milojević.

Zvezdin strateg govorio je i o statusu Superlige Srbije.

– Naša liga jeste potcenjena, ali ja ne mogu da znam zašto je to tako. Svi mi koji radimo u domaćem prvenstvu moramo da ga čuvamo i pazimo, to je nešto najbolje što imamo. Dosta se stavlja u negativan kontekst, ali verujem da je realnost potpuno drugačija od toga. Jako je teško ispraviti tu sliku, ali svi mi treba da se potrudimo. I igrači, stručni štabovi, ljudi koji vode klubovi i mediji treba drugačije da se odnose prema domaćem fudbalu. Mnogo stvari je nejasno i čini mi se da nam je u krvi da uvek hoćemo da nađemo neki alibi. Ne volim alibije, kod mene je sve jasno, ako je nešto loše to je loše, ako je dobro to se zadržava. Smatram da u životu treba zadržati ono što je dobro, negovati ga i truditi se da bude još bolje, a ono što ne valja treba ispravljati. Videćete da u našoj ligi ima mnogo izuzetno talentovanih igrača, ima mnogo dobrih utakmica i ne znam zašto se i ono što je dobro nekad predstavlja kao da je loše. Mi smo takvi da nam je uvek nešto sa strane i tuđe mnogo bolje. Mislim da se to teško može promeniti, ali ja sam neko ko veruje u ovu ligu, verujem u ove momke, imamo plejadu izuzetno dobrih igrača. Kako to da oni ovde ne vrede, kada odu u inostranstvo onda su fantastični, a kada se vrate opet su loši. Mi treba da uradimo sve što je do nas da negujemo našu ligu jer imamo kvalitet i nadam se da će biti bolje. Želim da verujem u to, samo treba biti strpljiv.

Nakon gotovo šest meseci takmičarskog ritma još dve utakmice dele našu ekipu od pauze.

– Ima naravno zamora, ali pokušavamo da ga na različite načine držimo pod kontrolom. To je sve stvar navike, ako igrate u jakom evropskom klubu, onda pored  fizičke pripreme imate i mentalne treninge da to prihvate to kao normalno. Kod nas je to nova situacija, a ja bih voleo da moji igrači nikada ne traže alibi u vidu umora. Ako krenemo da radimo sa nečim negativnim u startu, misli te vuku ka tome i tvoje telo ne može da isprati sve napore. Umor je prisutan, toga smo svi svesni, ali smatram da su ljudske mogućnosti mnogo veće nego što mi mislimo. Sportista mora da bude spreman na sve jer onda dolaze dobri rezultati i igrate na mnogo većem nivou i beleže se mnogo bolji rezultati. Onaj ko to ne može a izdrži nije za ovakve napore. Ima mnogo segmenata koji razlikuju igrače, ali pobednički mentalitet,  odgovornost i profesionalizam su ono što izdvaja vrhunske fudbalere. Zadovoljavanje malim stvarima te primorava da ostaneš tu gde jesi i da ne napreduješ, to je objašnjenje kako mnogi talentovani igrači nisu uspeli. Ja imam igrače koji se ne zadovoljavaju malim stvarima i jako sam srećan zbog toga – poručio je Milojević.

 

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама