Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Bez kalkulacija

Crvena zvezda će sutra, u četvrtak 7. decembra, zatvoriti evropsko poglavlje najlepšeg romana napisanog u poslednjih 10 godina. Da li će biti novih poglavlja na proleće, naš klub će odlučivati u direktnom duelu sa nemačkim Kelnom. Svoju šansu čekaće i BATE koji mora da trijumfuje u Londonu, i nada se remiju u Beogradu.

540-miloje vest436.JPG

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević ne želi ni da razmišlja o bilo kakvim kalkulacijama, i najavljuje borbu za tri boda.

— Kod mene nema kalkulacija, ni u sportu ni u životu. Velika je važnost ove utakmice, ali ne veća od bilo koje utakmice koju smo igrali do sada. O Kelnu mogu sve u superlativima da kažem. Bez obzira na njihovu situaciju i poziciju na tabeli, mislim da se mnogo preuveličavaju njihovi problemi. Možda se oni nalaze tu gde su sada, ali kroz našu analizu smo shvatili da to ne oslikava realan kvalitet koji imaju. Promenili su trenera pred ovu utakmicu, a svaki put kada se to dogodi, igrači imaju motiv da se nametnu novom treneru. Biće to utakmica koju će da odluče hrabrost, brzina, inteligencija i disciplina u igri. Mi smo spremni, malo smo pričali posle utakmice sa Bačkom, važnost je važnost i pritisak postoji. Mi smo sportisti i moramo da ga nosimo. Rekao sam im da treba da uživaju, jer oni su ti koji su doveli Zvezdu ovde, i mislim da ne bi trebalo da razmišljamo da li možemo mnogo da dobijemo ili mnogo da izgubimo. Mislim da imamo snage, neka daju sve od sebe na terenu, pa ćemo sumirati utiske posle utakmice. Za mene, oni su uvek pobednici i uvek će biti — rekao je Milojević, i iskoristio priliku da poželi brz oporavak Draganu Miletoviću koji je nedavno imao operaciju.

Na neki način, mnogo toga staje u ovu utakmicu. Crvena zvezda je ostavila i više nego dobar utisak ove jeseni, ali pravi šlag na torti bila bi pobeda protiv Kelna.

— Svaka utakmica je priča za sebe. Vredno radimo i treniramo od leta, kako se bliži kraj sezone dolazi do umora, neočekivanih povreda, to je normalno. Igrači koji se vraćaju iz povreda ne mogu da igraju u formi kao u početku. Naše je da radimo i gledamo svaku narednu utakmicu. Deluje kao da u sedam dana staje sve, ali i kada smo počinjali, i tada je sve stajalo u utakmicu koju smo igrali sledeću. Sa aspekta sportiste, za nas je svaka utakmica izazov, prepreka koju moramo preći. Spremamo se za Keln i samo o Kelnu razmišljamo. Na sve igrače mogu da računam osim na Nemanju Radonjića — potvrdio je Milojević.

„Nemački mentalitet“ je nešto što Milojević najviše ceni kod narednog rivala, i takođe nešto što želi da vremenom usadi i među svoje fudbalere.

— Keln ove sezone igra u drugom sistemu u odnosu na prošlu godinu, i pitanje je koliko će moći da promeni taktiku odjednom, zbog promene trenera. Keln je jedan sistem, veliki klub ima veliki sistem, i kod njih ne može da se desi da zbog povreda dva ili tri igrača ispadneš iz koloseka. Ko god da se nađe na terenu, znaće šta treba da radi, tako da ne očekujem promenu u samom stilu igre. Igrački, verovatno, u stilu, ne. Sa Šalkeom su igrali nerešeno, ali Šalke je 3. ili 4. na tabeli, a po mom mišljenju Keln je bio bolji na toj utakmici. Oni ne znaju šta je pritisak, kako treniraju tako i igraju i to je taj mentalitet kojem se ja divim. Disciplina im mnogo toga donosi, i kada sam rekao da možemo mnogo da naučimo u Evropi, mislio sam i na tu disciplinu. Nema biranja utakmica, na svakoj se trči maksimalno. Oni i na treninzima trče kao da igraju utakmicu. Voleo bih da što više takvog mentaliteta usadimo i našim fudbalerima. Ja sam i privatno veoma disciplinovan, volim disciplinu, mislim da je lakše raditi u uređenjim sistemima, ne volim bilo šta haotično. Blizu smo, na dobrom putu da i njima usadim disciplinu — rekao je Milojević.

Na kraju, Vladan je optimista.

— Već sam rekao da Zvezda apsolutno pripada ovde gde se sada nalazi. Sutra ćemo pokušati da načinimo još jedan korak, ali u tome ćemo uspeti samo ako odigramo kako umemo. Želim da igrači uživaju i da budu disciplinovani, a posle utakmice ćemo razgovarati o praviti presek — zaključio je MIlojević.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама