Фудбал Фудбал/Вести

Stojković: Psihološka priprema najvažnija

Izvor: SD Crvena zvezda

Pripreme za poslednji meč u grupi „H“ Lige Evrope koji Crvena zvezda igra protiv Kelna uveliko su u toku na Marakani. Desni bek crveno-belih Filip Stojković istakao je da je njegova ekipa potpuno fokusirana na važan meč koji im predstoji.

– Najbitnije je da se dobro pripremimo psihološki za meč sa Kelnom, jer smo fizički u dobroj formi i imamo dovoljno vremena i da se odmorimo i pripremimo za utakmicu. Zaista mislim da je taj psihološki momenat najvažni, dosta se već sada u medijima piše i priča o susretu sa Kelnom, kako Zvezda već 25 godina čeka proleće u Evropi. Mi sada imamo šansu da, nakon toliko čekanja, napokon prođemo grupnu fazu i uveren sam da tu šansu nećemo prokockati. Ogromna je uloga našeg trenera Milojevića, on nam sve vreme priča da ne obraćamo pažnju na medijski pritisak koji postoji oko nas, već da se fokusiramo samo na pripremu meča. Zaista nam znače njegove reči – rekao je Stojković.

Pobeda nad Kelnom u prvom meču u Nemačkoj ulila je dodatno samopouzdanje ekipi Vladana Milojevića.

– Sigurno nije slučajno što smo osvojili tri boda na gostovanju u Kelnu, mogli smo tu utakmicu da rešimo i mnogo ranije, imali smo mnogo šansi. Siguran sam da ćemo na Marakani imati još više šansi, pred našim navijačima, pogotovo zato što verujem da će biti fenomenalna atmosfera. Znam da će moji saigrači dati sve od sebe da upotpunimo veče i donesemo radost našim navijačima.

Niska temperatura i loši vremenski uslovi neće uticati na našu ekipu.

– Našim gostima će sigurno biti mnogo hladnije nego nama. Šalu na stranu, nećemo gledati vremenske uslove, mi smo profesionalci i niko nas ne pita da li igramo po kiši, snegu, blatu, na nama je damo i preko 100 posto svojih mogućnosti i da opravdamo očekivanja trenera, kao i svih naših navijača.

Keln trenutno deli drugo mesto na tabeli grupe „H“ sa našom ekipom sa osvojenih 6 bodova.

– Keln je otvorio loše sezonu i u Bundesligi i u Ligi Evrope, ali u poslednje vreme im ide sve bolje. Pobedili su i Arsenal i BATE Borisov na svom terenu, izdigli su se iz loše situacije i sada dolaze na Marakanu da se bore za prolaz dalje. Promenili su trenera posle meča sa Šalkeom, tako da nas nešto novo sigurno očekuje u njihovoj igri. Videćemo kako će to izgledati na terenu, oni znaju gde dolaze, a mi ih se sigurno ne plašimo. Daćemo sve od sebe da prođemo dalje – poručio je Stojković.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама