Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Pobeđena i Igokea 85:80

Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su osmu pobedu, a petu uzastopnu u ABA ligi. Pred 3500 gledalaca savladana je Igokea 85:80. Najefikasniji Ro;esti sa 20 poena.
Tradicionalno neugodna Igokea položila je oružje pred odbranom crveno-belih, ali i brzim protokom lopte u napadu.
Gosti su bili silno motivisani u potrazi za iznenađenjem, ali su izabranici Dušana Alimpijevića okuraženi pobedom u Madridu držali konce u svojim rukama. U ranoj fazi meča crveno-beli su stekli prednost i ispostaviće se potpunu kontrolu nad mečom jer do poslednjeg zvuka sirene vođstvo nisu ispuštali.
Na kraju, sigurnih 85:80 (22:19,26:19,16:20,21:22).
Važna pobeda u borbi za vrh tabele i odlična uvertira pred Efes koji u Beogradu gostuje već u petak.
Početak meča pripao je Igokei koja je povela 6:2. Ipak, Zvezdina igra nije bila ni malo loša, naprotiv. Sjajan protok lopte ostavljao je šutere crveno-belih u izglednim pozicijama. Lopte su izlazile iz koša, ali samo do jednog trenutka. Kada su krenuli pogotci iz izgrađenih situacija, rezultat se okrenuo u korist domaćina. Serija 11:2 donela je vođstvo 11:8 i u nastavku igru u ritmu crveno-belih koji su do prve pauze održali prednost – 22:19.
Izabranici Dušana Alimpijevića su održavali prednost, a ulaskom u ritam Tejlora Ročestija i vođstvo je raslo. Serija Amerikanca od pet vezanih poena donela je crveno-belima ’’plus 9’’ (33:24).
Igokea je na kratko odgovorila, ali crveno-beli su bili u izuzetnom ritmu. Ni izlazak Ročestija koji je igrao sjajno ih ni malo nije omeo i zahvaljujući odličnoj odbrani prednost je dosegla 15 razlike nakon Dangubićeve trojke i Jovanovićevih poena posle ofanzivnog skoka – 45:30. Dvocifrena prednost održana je i do poluvremena – 48:38.
Igokea je bolje počela i drugo poluvreme i serijom 15:7 smanjila razliku na samo dva poena – 55:53. Davidovac je tada nastavio započeto u Madridu i sa četiri vezana poena odbio nalet gostiju iz Laktaša. Motivisani rival bio je u igri zahvaljujući šutu za tri poena i crveno-beli nisu mogli da se odlepe. Važne poene dao je Matias Lesor i to uz faul tik pred zvuk sirene koja označava kraj treće deonice – 64:58.
Sjajni Davidovac krojio je sudbinu ovog meča. Fenomenalna blokada, pas za alej-up Lesoru, ukradena lopta pa dodavanje za Bjeličine poene uz faul. Zvezda je na krilima plejmejkera crveno-belih napravila mini seriju 5-0 i vratila dvocifreno vođstvo osam minuta pre kraja. Serija nije stajala Lazić je poentirao iz kontre za 73:61.
Ubrzo je Davidovac izašao iz igre i zadužio glasne ovacije publike, sasvim zasluženo. Crveno-beli su mirno priveli meč kraju i napravili odličnu uvertiru za Efes koji u Beogradu gostuje u petak.
KK Crvena zvezda mts:
Radičević, Dangubić 12,Davidovac 8,Lazić 3,Antić 3,Dobrić 0,Feldin 10,Janković 7, Ročesti 20, Lesor 11, Jovanović 2, Bjelica 9.

Dejan Davidovac;”Vrlo bitna pobeda za nas.Nakon pobede nad Realom, rekli smo da je ABA liga naš prioritet. Dobro smo odigrali prvo poluvreme, ali u 3/4 protivnik se vratio u egal, igrali smo sa puno oscilacija. Ipak na kraju smo došli do važnih bodova i čestitam saigračima na još jednoj pobedi”

Tremer Dušan Alimpijević: “Igokea je ekipa koja je do sada u ABA ligi pobedila i Budućnost i Cedevitu. Pobeđivali su i Crvenu zvezdu u prošlosti u Beogradu, i očigledno da ovde igraju bez opterećenja. Mi smo 18 minuta bili dobri, pa 2 minuta loši, sa takvim oscilacijama smo igrali i drugo poluvreme. Nama ovi padovi i periodi neozbiljne igre, dolaze nakon velikih utakmica u Evroligi, i to je prvo na čemu ćemo morati da poradimo. Ipak, dobro je kada dobijete i meč u kome vam šut ne ide. Važni bodovi na nas” rekao je trener crveno-belih.

Crvena zvezda mts u petak od 19 sati dočekuje Anadolu EFES u utakmici 11.kola Evrolige, a crveno-beli prvi krug u regionanom takmičenju završavaju gostovanjem u Zagrebu ekipi Cibone.

Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama