Фудбал Фудбал/Вести

Zvezda na humanitarnoj akciji

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

FK Crvena zvezda učestvovao je na humanitarnoj aukciji koja je održana na šestom međunarodnom sajmu sporta.

Na aukciji koja je održana 26. novembra, našli su se dresovi i sportska oprema. Organizator humanitarne aukcije bilo je udruženje „Uvek sa decom“ koje je i pokrenulo inicijativu za izgradnju kutka za roditelje čija se deca leče od raka. Roditelji dece često su prinuđeni da noći provode na stolicama u hodnicima bolnice, i ova inicijativa udruženja imala je za cilj prevazilaženje ovog problema.

Zahvaljujući donatorima, prikupljen je deo sredstava koji će biti upotrebljen za kupovinu stana za smeštaj roditelja. Među prodatim dresovima, našli su se i oni u kojima su ostvarene velike pobede. Tako se licitiralo za dresove Dijega Armanda Maradone, Nemanje Vidića, Željka Rebrače i mnogih drugih.

Crvena zvezda je na aukciji učestvovala sa dva dresa koja su potpisali legendarni fudbaleri našeg kluba. Jedan od dresova bio je i onaj u kojem su 1978. godine nastupili fudbaleri Crvene zvezde u meču sa Arsenalom koji je završen pobedom Crvene zvezde od 1:0. Dres su potpisali svi igrači, akteri te utakmice. Dres Mihaila Ristića donirala je i na aukciju donela Jovana Leposavić, golman ženskog fudbalskog kluba Crvena zvezda koja je i sama vodila borbu protiv raka, i uspela da savlada tešku bolest.

Zvezdini dresovi prodati su za 600 evra, i naš klub je na taj način doprineo prikupljanju sredstava. Prodajom svih eksponata prikupljeno je 3.870 evra namenjenih projektu Roditeljski kutak, što znači da smo svakim danom, uz veliki trud, bliže ostvarenju postavljenog cilja, kupovini stana gde će roditelji čija su deca na lečenju, a dolaze van Beograda moći da se odmore, prenoće, skuvaju hranu deci i dobiju svaku drugu pomoć.

Kao i mnogo puta do sada, pokazalo se da dobra volja i želja da se pomogne uvek nađu put do onih kojima je to potrebno i da mogu računati na pomoć dobrih ljudi.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама