Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Bačka – Crvena zvezda 2:2 (1:0)

Crvena zvezda nije uspela da u Bačkoj Palanci nastavi svoju seriju pobeda u Superligi. Motivisani i hrabri fudbaleri Bačke uspeli su ozbiljno da namuče naš tim, dva puta su vodili, ali na kraju je utakmica završena remijem.

540-bačka-436.jpg

Stadion: „Slavko Maletin Vava“
Gledalaca: 4.000
Sudija: Marko Popović
Strelci: Đorić u 27′ i Makarić u 74′ za Bačku, Boaći u 54′ i 86′ (pen) za Crvenu zvezdu.

Bačka: Lučić, Ilić, Luković, Mićić, Balabanović, Švonja, Makarić, Spremo, Đorić, Živković, Varga.
Rezerve: Župić, Nikolić, Klisura, Čeković, Trivunović, Ivković, Šarac.

Crvena zvezda: Kahriman, Stojković, Savić, Le Talek, Gobeljić, Anđelković, Donald, Srnić, Milić, Pešić, Boaći.
Rezerve: Supić, Babić, Rodić, Račić, Jovičić, Milijaš, Adžić.

Prvi put nakon 17. septembra među stative je stao Damir Kahriman. U ekipu se vratio i Dušan Anđelković koji je poneo kapitensku traku na ovoj utakmici. Fudbaleri Bačke zaslužuju sve pohvale za prikazano u prvom delu igre. Nisu domaćini mogli da pariraju u posedu lopte, ali kada god su imali priliku igrali su veoma direktno i pokušavali su da iskoriste neku od grešaka Crvene zvezde. A, bilo ih je, naročito u odbrani — nekoliko loših ispucavanja, slabe procene ali i nesporazumi. Makarić je u dva navrata mogao da zatrese našu mrežu, ali isprečili su se jednom Vujadin Savić, a jednom Damir Kahriman. Na drugoj strani, Crvena zvezda je imala nekoliko odličnih prilika, ali za razliku od prethodnih utakmica, izostala je realizacija. PešićGobeljićSrnićMilić… Bili su u situacijama da postignu gol, ali raskošan talenat pokazao je golman Lučić. Svakako najbolju priliku propustio je Pešić koji je sa nekoliko metara, nakon što mu je Gobeljić spustio loptu glavom, šutirao veoma snažno ali preko prečke.

Domaćini su jedini gol postigli u 27. minutu; nakon nesporazuma Kahrimana Stojkovića, lopta je stigla do Mićića, iskosa, ispred kaznenog prostora sa leve strane. Mićić je pokušao da iskoristi to što je Kahriman bio daleko od gola, uputio je odličan lob koji nisu uspeli na gol liniji da preseku Le Talek i Anđelković. Izuzetno efektan gol Mićića koji je bio signal našim fudbalerima da odlučnije krenu ka golu. U poslednjih 15 minuta prvog dela igre Zvezda je stegla obruč oko kaznenog prostora Bačke koja se grčevito branila, ali rezultat se do odlaska na odmor nije promenio.

Vladan Milojević je odmah na početku drugog dela izvršio dvostruku izmenu i na teren je poslao Milana Rodića i Branka Jovičića, umesto Anđelkovića Gobeljića. Zvezda je, očekivano, napala sa željom da što pre stigne do izjednačenja, i to joj je uspelo u 54. minutu. Nakon kratke kombinacije nakon kornera, Milić je uspeo da stigne do lopte pre istrčalog Lučića, ona se odbila do Boaćija koji je snažno šutirao i uspeo da pogodi uprkos „šumi“ nogu protivničkih igrača. Ovaj gol je donekle opustio naše fudbalere koji nisu prestajali sa napadima. Na isteku sat vremena igre, Srnić je bio u novoj stopostotnoj prilici. Bilo je to sjajno proigravanje BoaćijaSrnić je pokušao da pogodi dalji ugao ali ponovo je Lučić odlično intervenisao. Ne da se Srniću da postigne gol, kao da je neko začarao mrežu kada je on u pitanju.

Ubrzo je i Milijaš ušao u igru umesto Nemanje Milića. U nastavku utakmice bilo je manje prilika; Bačka nije posustajala, obe ekipe želele su pobedu, a bliži pobedi definitivno su bili domaćini. U 74. minutu, fudbaleri Bačke istrčali su brzu kontru. Čak petorica fudbalera u plavim dresovima stuštila se ka golu Kahrimana koji je dva puta za dve sekunde sjajno intervenisao i spasao gol, ali to nije mogao da uradi i treći put kada je Makarić sačekao odbitak. Fudbaleri Crvene zvezde su svim silama krenuli ka golu Bačke ne bi li stigli makar do izjednačenja. U 85. minutu oboren je Pešić u kaznenom prostoru, a Ričmond Boaći je bio precizan sa bele tačke i postigao je svoj 22. gol ove sezone u svim takmičenjima.

Ispostavilo se da je ovo bila i poslednja opasna situacija pred golom Lučića. Crvena zvezda nije uspela da pobedi, ali vremena za razmišljanje o propuštenim šansama nema, jer će realizacija morati da bude mnogo bolja već u četvrtak kada na Marakanu dolazi Keln.

Srećno, Zvezdo!

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама