Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda slavila u Ljubljani, sledi derbi sa Celjem

Hokejaši Crvene zvezde odigrali su večeras svoj 13. susret u okviru IHL-a (utakmica sa Zagrebom nije odigrana, a prema rečima čelnih ljudi IHL-a klubovi bi trebalo da se dogovore oko novog termina, iako na sajtu stoji da je utakmica registrovana rezultatom 0:5 za Zagreb) i zabeležili još jednu pobedu. Ovaj put su pred 75 gledalaca savladali ekipu ljubljanske Playboy Slavije rezultatom 1:5 (0:1, 1:2, 0:2).

Prvi period igre doneo je samo jedan pogodak. U 11. minutu Pavle Podunavac je na asistenciju Ivana Anića i Andreja Cvika smestio pak u mrežu Jure Pavliča za 0:1. U drugom periodu malo više uzbuđenja i golova. Zvezdini oklopnici dolaze do vodstva od 0:2 u 28. minutu susreta. Ovog puta strelac je bio Andrej Cvik na asistenciju Petra Novakovića. Ekipa Slavije u 30. minuti uspeva da smanji rezultat (1:2) i unese rezultatsku neizvesnost golom Bene Čudena (asistencija Nejc IlovarAndraž Kompolšek), ali crveno-beli uspevaju da vrate prednost od dva gola (1:3) preko Petra Novakovića (asistencija Robert SabadošDaniel Mihal). Do kraja ovog perioda videli smo i dva isključenja Zvezdinih hokejaša (Robert Sabadoš i Mirko Đumić), ali domaćini nisu uspeli da to iskoriste pa se u poslednji period ušlo sa Zvezdinim vodstvom 1:3. Poslednji period igre počinje Zvezdinim golom. Igrao se 49. minut kada je Pavle Podunavac (asistencija Uglješa NovakovićDaniel Mihal) postigao svoj drugi pogodak za vodstvo crveno-belih od 1:4. Poslednji pogodak viđen je u 60. minuti susreta kada je Robert Sabadoš na asistenciju Pavle PodunavacAndrej Cvik smestio pak u mrežu domaćina za konačnih 1:5.

Zvezdu sutra od 18 časova i 15 minuta očekuje još jedan duel, ovaj put sa ekipom Celja koja trenutno zauzima 3. mesto na tabeli IHL-a i ovo će sigurno biti mnogo neizvesnija utakmica i pravi derbi. Takođe, čim dobijemo tačnu informaciju oko neodigrane utakmice Crvena zvezda – Zagreb, obavestićemo vas da li će se utakmica igrati u nekom drugom terminu ili je ova informacija, da je utakmica registrovana 0:5 za goste, sa zvaničnog portala Hokejaškog Saveza Slovenije tačna.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama