Хокеј Хокеј/Најава утакмица

Zvezda gostuje u Sloveniji, derbi protiv Celja

Hokejaši Crvene zvezde, nakon odložene utakmice protiv Zagreba u Beogradu, gostuju u sredu i četvrtak u Sloveniji gde ih očekuju susreti sa ekipama Slavije (sreda) i Celja (četvrtak).

Ako će utakmica sa Slavijom, obzirom na odnos snaga, predstavljati jedan jači trening (barem bi tako trebalo da bude), onda će utakmica protiv trećeplasirane ekipe Celja biti pravi derbi u kome se očekuje bespoštedna borba. Naravno, ni ekipa Slavije se neće unapred predati i daće sve od sebe ne bi li namučila favoritovanu Zvezdu. Za naš portal izjavu je dao i trener Slavije Jaka Avgustinčič (zahvalnost za saradnju ide Mitji Črne koji je vođa tima HK Slavija).

“Pogled na tabelu IHL takmičenja pokazuje da predstoji jedna jaka utakmica i da će naša mlada momčad morati pokazat jako odgovornu borbu na terenu”, rekao je trener Slavije, Avgustinčič.

A evo i šta očekuju Zvezdini hokejaši od ovih susreta. Pitali smo Roberta Sabadoša i Marka Brkušanina za njihova očekivanja.

Robert Sabadoš: “Očekujem da pobedimo obe utakmice, ali isto tako očekujem da to neće biti lako, da samo kroz dobar pristup, disciplinu i maksimalno zalaganje cele ekipe možemo da postignemo to očekivanje. Bice naporno sigurno, ali koliko to ćemo videti tek kada završimo prvu utakmicu. Ako savladamo Slaviju već u 1. trećini i ostatak odigramo lagano, onda nam neće biti problem druga utakmica. Biće snage za pobedu.”

Marko Brkušanin: “Na dvodnevni put u Sloveniju idemo bez par igrača, koji će izostati zbog obaveza na fakultetima, ali i pored toga očekujem pobede u obe utakmice. Naravno protiv Celja očekujemo daleko težu utakmicu nego protiv Slavije, jer po rezultatima mislim da je Slavija trenutno u poslednje dve ekipe lige, dok je Celje sigurno zajedno sa nama i Triglavom glavni pretendent za osvajanje lige. A što se tiče utakmica u dva dana, ne bi trebalo da nam predstavlja problem. U poslednjih mesec dana igrali smo u dva navrata i tri utakmice u tri dana, tako da smo navikli na takav ritam.”

Ovom prilikom pozivamo sve Zvezdine navijače u Sloveniji, koji mogu da dođu na utakmice, da podrže naše momke. Takođe, pozivamo i sve ljubitelje hokeja i Zvezdine navijače da u sledećim utakmicama u Beogradu, kada Zvezda bude bila domaćin, dođu u što većem broju i podrže crveno-bele hokejaše u nastojanju da osvoje ovo takmičenje.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама