Одбојка Одбојка/Вести Одбојкашице СДЦЗ

Aleksandar Vladisavljev novi trener Crvene zvezde

Odbojkaški klub Crvena zvezda angažovao je Aleksandra Vladisavljeva za novog šefa stručnog štaba ženske seniorske ekipe.

Vladisavljev je nekadašnji prvotimac Crvene zvezde. Kao trener počeo je u Smederevu, nakon čega je dugo trenirao ekipu Bavaništa. Poslednjih osam godina bio je trener ŽOK Dinamo iz Pančeva. Ove godine je, kao pomoćni trener Zorana Terzića, sa ženskom reprezentacijom Srbije osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Bakuu.

– Za mene je dolazak u Crvenu zvezdu svakako novi korak u karijeri. Imao sam tu čast da pet, šest godina provedem u Zvezdi i kao igrač, a sada sam dobio priliku da radim i kao trener sa jednom vrlo perspektivnom, mladom, ali ozbiljnom ekipom. Ekipom koja ima visoke ciljeve, koja teži ka osvajanju domaćih trofeja, u Kupu i Prvenstvu. Sigurno je da su to izazovi koji se podrazumevaju kada se radi u Crvenoj zvezdi. Ovde se niko ne zadovoljava nekim prosekom. Niko nije tu da bi bio četvrti ili peti na tabeli, već ćemo stvarno probati da svi zajedno napravimo najbolji mogući rezultat, da igramo finala, da osvajamo trofeje i da jednostavno vratimo primat Crvenoj zvezdi, koji je nekoliko poslednjih godina na strani drugih ekipa. To su sve veliki zadaci, to je sve ozbiljan posao, ali ekipa i stručni štab i ona osnova koja je postavljena pre mog dolaska daje nam za pravo da se nadamo dobrim rezultatima i uspešnoj sezoni – izjavio je novi trener crveno-belih Aleksandar Vladisavljev.

Promena na mestu prvog trenera se desila u jeku sezone i malo je vremena za upoznavanje.

– To je nešto što je malo problematično, kada se ovako nešto desi u toku sezone. Poznajem ove devojke, sa nekima sam i radio. Sa nekima sam radio i u prethodnom klubu, a sa nekima u reprezentaciji. Nemamo baš mnogo vremena za neko upoznavanje. Moraćemo da to uradimo u nekom ubrzanom ritmu, da se okrenemo obavezama koje nas očekuju i da u hodu što pre dignemo formu, da dođemo u situaciju da igramo najbolje što možemo i sigurno je da će mi u tome mnogo pomoći ljudi iz stručnog štaba koji su svakako u datalje upoznati sa svim karakteristikama odbojkašica, posebno ekipe kao celine i da će to vrlo brzo početi da funkcioniše onako kako treba – rekao je Vladisavljev.

Sportski direktor Crvene zvezde Dejan Bojović se zahvalio Mirjani Musulin na svmeu što je uradila za crveno-bele.

– Odluka uprave kluba je bila da se promeni prvi trener ženske seniorske ekipe. Hteo bih da se zahvalim, iz sveg srca, ispred celog kluba Miri Musulin na požrtvovanom radu, predanom trudu i na svemu što je uradila za klub. OStvavila je veliki trag i kao odbojkašica i kao trener u svim stručnim štabovima u kojima je radila u Crvenoj zvezdi. Jako je emotivno sve ovo doživljeno, ali mi kao uprava moramo da gledamo na neki drugi način, da gledamo dalje u budućnost i da pokušamo da iz ovih devojaka izvučemo maksimum. Sale Vladisavljev je odličan trener, dokazan, sa velikim renomeom. Osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu ove godine u stručnom štabu reprezentacije Srbije, tako da mislim da smo napravili jedan jako pozitivan i dobar potez, da ova ekipa nastavi da pobeđuje i da napadnemo oba trofeja do kraja sezone – istakao je Bojović.

Aleksandar Vladisavljev će debitovati upravo protiv Dinama, ekipe koju je trenirao prethodnih osam godina. Crvena zvezda će ugostiti Pančevke u utorak 28. novembra od 20,30 časova u dvorani USC Voždovac u Beogradu, u revanš meču četvrtfinala Kupa Srbije.

Vest preuzeta sa sajta OK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама