Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Još jedan poraz rukometaša

Rukometaši Crvene zvezde poraženi od Sloge u „Šumicama“ 29:30 (17:12), u okviru 9.kola Superlige.

Desetkovani povredama crveno-beli su u nedelju uveče doživeli novi peh. Zbog povrede je meč sa Slogom napustio Damjan Blečić, a Zvezda je zabeležila i treći poraz.

Zvezda je nastupila bez kapitena Babića, Šotića, Mandića i Bugarinovića, a Nenad Peruničić je ukazao priliku Ivanu Horvatu, dok su na klupi bili i Matija Nikolić i Stefan Petrić.

Iako nije ništa ukazivalo da će krajnji ishod biti ovakav, Sloga je uspela da iz „Šumica“ odnese ceo plen.

Crvena zvezda je fantastično otvorila utakmicu serijom 4:0, kontrolisala situaciju na parketu, pogađala sa svih pozicija, i činilo se da će prekinuti seriju poraza. Aleksandar Babić je sa tri gola doneo Zvezdi plus 6, ali je Cupara pogodio za konačnih 17:12 na kraju prvog poluvremena.

Zvezda je održavala prednost do 45.minuta i očekivalo se da prelomi meč, kada je usledio pad u igri koji je Sloga iskoristila i primakla se na dva gola zaostatka, a zatim su gosti novom serijom u finišu preuzeli vođstvo golom Davidovića. Pešić je izjednačio, a u poslednjem minutu Gojković doneo veliku radost i dva boda gostima iz Požege.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Aleksandar Babić sa 8 golova, Mošić i Matičić su postigli po 6 golova.

Zvezda u narednom kolu gostuje u Subotici, ali pre tog meča, u sredu dočekuje Obilić u četvrtfinalnom duelu Kupa Srbije grupe Centar.

Crvena zvezda – Sloga 29:30 (17:12)

Beograd, dvorana: „Šumice”. Gledalaca: 300. Sudije: Dušan Stojković (Niš) i Nenad Nikolić (Leskovac). Sedmerci: Crvena zvezda 5 (4), Sloga 3 (3). Isključenja: Crvena zvezda 10, Sloga 16 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Radisavljević, Mošić 6, Horvat 2, Babić 8, Ljubojević, Blečić 1, Palević, Pešić 2, Ljubenović, Nikolić, Petrić, Pejčinović, Matičić 6, Kljajić 1, Đurković. Trener: Nenad Peruničić

SLOGA: Stojanović 2, Vokši 2, Pavić, Stevanović, Radivojević, Antelj, Medić 4, Janković 4, Marijanović, Ražnatović, Davidović 4, Gojković 6, Radović, Džamić, Cupara 1, Todorović 7. Trener: Nenad Kraljevski

 

Vest preuzeta sa sajta RK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама