Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Čukarički – Crvena zvezda 1:2 (1:0)

Važna, jako važna pobeda Crvene zvezde u derbiju 18. kola Superlige Srbije! Crveno-beli su nakon preokreta uspeli da savladaju Čukarički na Banovom brdu.

540-cuka-43265.jpg

Stadion: „FK Čukarički“
Gledalaca: 2,000
Sudija: Dejan Santrač
Strelci: Mićin u 41′ za Čukarički, a Boaći u 58′ (pen) i 69′ za Crvenu zvezdu.

Čukarički: Belić, Docić, Kajević, Kopitović, Bogosavac, Drinčić, Mićin, P. Jovanović, Puškarić, Ovusu, Bojić.
Rezerve: Knežević, Radić, S. Jovanović, Milojević, Bašanović, Lagator, Adamović.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Babić, Gobeljić, Rodić, Donald, Krstičić, Kanga, Pešić, Boaći.
Rezerve: Supić, Anđelković, Račić, Milijaš, Bainović, Srnić, Adžić.

Čukarički je bez sumnje bio bolji tim u prvom delu igre. Osim poseda lopte koji je bio na strani Crvene zvezde, Čukarički je u drugim važnijim statističkim parametrima bio bolji; stvorio je više prilika, imao opasnije napade i, na kraju krajeva, postigao je jedan gol. Već u 10. sekundi utakmice Krstičić je poslao nepreciznu loptu ka Stojkoviću koji nije uspeo da je se domogne; do nje je stigao Ovusu, ali odlično je pratio igru Borjan koji je uspeo da izleti i spreči Ovusua da šutira. Deset minuta kasnije, pogrešio je Kanga, otvorio još jednu kontru domaćinu, i sreća je taba bila saveznik Zvezde. Ponovo je Ovusu bio u prilici, ovoga puta je i šutirao sa osam metara, ali preko gola.

Zvezda je imala loptu u svom posedu više od protivnika, ali malo je prilika iz pozicionih napada uspela da stvori. Čukarički je često igrao visok presing na zadnju liniju Crvene zvezde, i DonaldKanga Krstičić nisu uspevali da pronađu Pešića Boaćija. Sa druge strane, svaku grešku veznih fudbalera Crvene zvezde Čukarički je iskoristio da napadne, istrči brzu kontru i stvori priliku za gol. Nakon jedne takve situacije, Mićin je uspeo da dovede Čukarički do prednosti u 41. minutu.

Zvezda je najbolju priliku u prvom delu igre propustila u 22. minutu. Kanga je centrirao iz slobodnog udarca, lopta je pomalo i neočekivano stigla do Babića koji je bio sam, ali njegov šut sa sedam metara završio je preko prečke! Osim Babića, priliku je imao i Milan Rodić u samoj završnici prvog dela igre, ali glavom nije uspeo da zatrese mrežu. To što su najbolje prilike za naš tim imali defanzivci, takođe govori nešto o igri Crvene zvezde u prvom delu.

U nastavku utakmice Crvena zvezda je zaigrala znatno bolje. Vladan Milojević je u pauzi napravio jednu izmenu, pa je umesto Marka Gobeljića na teren poslao Slavoljuba Srnića. Usledila je i promena formacije, i to je dalo rezultata. Već u 50. minutu Zvezda je u dva navrata, za svega desetak sekundi, mogla da izjednačenja. Pešiću se ukazala prilika i sa nekoliko metra je šutirao, ali pravo u Belića. U nastavku akcije posle centaršuta KangeBabić je bio najviši u skoku ali je sa nekoliko metara promašio gol. Čukarički gotovo da nije uspevao da pređe na Zvezdinu polovinu.

U 58. minutu mladi Mićin je simulirao u kaznenom prostoru i zbog toga je dobio žuti karton, a već u sledećem napadu dosuđen je penal za Crvenu zvezdu. Upravo zbog ovoga su se i bunili domaćini, ali Pešić jeste bio povučen za dres prilikom centaršuta Donalda i čini se da sudija nije pogrešio. Precizan sa bele tačke bio je Ričmond Boaći! Zvezda se tu nije zaustavila, nastavila je da napada želeći da načini potpuni preokret. U 69. minutu, Babić se iskupio za dve propuštene prilike dobrom asistencijom; glavom je spustio loptu ka Boaćiju koji je šutirao po zemlji i zatresao mrežu! Drugi gol Boaćija na utakmici, a ukupno njegov 20. gol ove sezone!

Priliku su u nastavku sa klupe dobili i Uroš Račić i Nenad Milijaš. Zvezda je uspela u nameri da primiri utakmicu, i Čukarički nije uspeo da stvori nijednu pravu priliku do kraja utakmice. Crvena zvezda je tako zabeležila veoma važnbu pobedu pred završnicu jeseni koja donosi nekoliko izuzetno značajnih utakmica.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama