Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Zvezda zadržala maksimalan učinak posle derbija sa Šapcom

Vaterpolisti Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak i posle derbija sa trećeplasiranom ekipom Šapca.

Crveno-beli su u sedmom kolu na bazenu SRC „Milan Gale Muškatirović“ dočekali Šabac, sa kojim su prošle sezone vodili veliku borbu za plasman u viši rang takmičenja. Tada su obe ekipe po jednom bile bolje, a prvi ovosezonski duel pripao je Zvezdi, koja je slavila rezultatom 11:10. Crveno-beli sada imaju 21 bod, dok je Šabac na trećoj poziciji sa 12.

Već posle 45 sekundi Zvezda je povela iz kontre preko Veljka Tankosića. Ipak, sredinom prvog perioda Marko Trkulja i Mihajlo Repanović preokrenuli su rezultat, ali je to bilo jedino vođstvo gostiju u ovom meču. Ubrzo je Ognjen Stojanović poravnao, a u poslednjim sekundama prve četvrtine vođstvo Zvezdi vratio je Aleksandar Njegovan. U prvih osam minuta domaći su imali i dve prilike sa igračem više, ali to nisu iskoristili.

Odmah na startu drugog perioda Nikola Nikolov je pogodio za 4:2, ali je zaostatak odmah smanjio Nemanja Budurin. Mreža gostiju je nastavila da se trese, pošto su Nikola Bursać i, sredinom druge četvrtine, Miloš Šuberić, pogađali za 6:3. Tu razliku domaći su održavali do kraja prvog poluvremena, kada je bilo 7:4. Zvezda je najveću prednost imala sredinom trećeg dela meča, kada je Stojanović povisio na 8:4. Potom je Šabac prišao na „-2“, ali je Zvezda i u poslednjem periodu imala četiri gola razlike, te se pobednik već tada nazirao. Šapčani su opet prišli na dva gola minusa, pet minuta pre kraja, ali su gol za 11:10 postigli tek 35 sekundi pre kraja, pa nije bilo vremena za nešto više.

Tankosić, Njegovan i Stojanović bili su najefikasniji kod pobednika, sa po dva gola, dok je kod gostiju Trkulja postigao tri, a Repanović i Nika Šušiješvili po dva.

Regionalna A2 vaterpolo liga, 7. kolo

Crvena zvezda – Šabac 11:10 (3:2, 4:2, 2:2, 2.4)

Bazen Milan Gale Muškatirović. Sudije:Stefanović i Golijanin. Igrač više: Crvena zvezda 7 (2), Šabac 9 (5).

CRVENA ZVEZDA: Dobožanov, Tankosić 2, Radović, Bursać 1, Šuberić 1, Ilić 1, Njegovan 2, Toholj, Nikolov 1, Tanasković, Stojanović 2, Asanović 1, Todorovski, Ljubenović. Trener: Savić.

ŠABAC: Aleksić, Eraković, Marković, Repanović 2, Budurin 1, Velkić 1, Ilić 1, Šušljašvili 2, Trkulja 3, Tnžera, Petrovski, Cvetković, Popović, Meski. Trener: Živanović.

Plasman: Crvena zvezda 21 (7), Vojvodina 12 (5), Šabac 12 (6), Valjevo Gorenje 12 (5), Nais 7 (6), Kataro 5 (6), Medveščak 4 (5), Solaris (5) i Zadar 1952 (5) bez bodova.

 

Vest preuzeta sa sajta Vaterpolo vesti

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама