Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Sad mislimo samo o Superligi

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević uoči derbi utakmice 18. kola Superlige Srbije govorio je o narednom protivniku Crvene zvezde.

konferencija-radnik-vest.jpg

Nekadašnji trener Čukaričkog izrazio ve pohvalno o svom bivšem klubu, i ekipi koju sa uspehom predvodi nekadašnji strateg Crvene zvezde Nenad Lalatović.

— Jedno od najtežih gostovanja do sada. Idemo jednoj ekipi koja ima dobre rezultate u poslednje vreme, jedna paradigma kluba koji bi trebalo. Dobro ih poznajem, znate da sam i radio tamo. Dosta lepih stvari postoji u Čukaričkom i drago mi je da klub ide u tom pravcu. Čukarički igra dobro u poslednje vreme. Nažalost, desila im se povreda Mudrinskog na kojem se dosta i bazirala igra. Jedan, po mom mišljenju, od najboljih špiceva u ligi. Nije im bilo lako, ali prevazišli su problem. U svakom trenutku znaju šta hoće, a to je jako bitno. Nije slučajnost što su među vodećim klubovima u ligi, i tako će i završiti, uz učešće u plej-ofu. Imaju ambicije i u Kupu, za mene to nije iznenađenje. Biće nam jako teško, Čukarički predvodi Nenad Lalatović koji spada u najbolje trenere u Srbiji. Mi dolazimo posle jedne evropske utakmice, i uvek je pitanje kakvi ćemo mi biti. Dolazimo iz sredine gde je bilo -4, ali igramo u velikom klubu i nemamo pravo da se žalimo. Sportisti smo, moramo da prolazimo kroz takve probleme. Mislim da ćemo biti apsolutno spremni, danas nam predstoji još jedan trening pa ću videti na koje igrače mogu da računam — rekao je Milojević.

— Vraćam se prvi put na Banovo brdo, i Vladan Janković i Nikola Leposavić takođe. To je bilo vreme koje će sigurno ostati u mom srcu. Čukarički mi je mnogo pomogao u karijeri, i mnogo sam zahvalan, pre svih Draganu Obradoviću. Mnogo je suza, i lepih i ne lepih proliveno tamo. To je nešto što stoji, nešto iznad nas. Ja sam neko ko gleda uvek u napred, profesionalci smo i uradićemo sve što je do nas da odigramo dobru utakmicu.

Specifična situacija čeka porodicu Milojević, jer će Vladanov sin Nemanja nastupiti za Čukarički.

— Dobro, to je interesantna stvar. Otac i sin na različitim stranama. Znate šta, Nemanja ima svoju karijeru i drago mi je da se razvija na svoj način. On je dobar fudbaler, dobro dete, veliki profesionalac i on će da uradi sve što je potrebno za svoj klub. Prošao je sve selekcije Čukaričkog. Vaspitavao sam ga da treba da bude profesionalac. Možemo da pričamo pre utakmice, ali kada počne utakmica, svako će želeti da njegov tim pobedi. Možda treba da pitate moju suprugu i kćerku kako će gledati i za koga će navijati — rekao je Milojević kroz osmeh.

Zvezda je statistički u svakom parametru bila bolji rival od ekipe BATE, ali je pobeda izostala. Isto tako, Arsenal je bio bolji od Kelna, ali je bio poražen.

— Ne smete da žalite ni za čim. Morate da budete koncentrisani svakog trenutka i da date sve od sebe. Ne obazirem se mnogo na statistiku, lepo je čuti dobre brojke, ali rekao sam igračima juče kada smo se vratili da su za nas evropske utakmice završene, i nećemo razmišljati o Kelnu sve dok ne dođe do te utakmice. Čukarički je jedino o čemu razmišljamo Nikada nisam razmišljao da je bilo šta u životu teško. Ako bih tako razmišljao, to teško bi bilo još teže. Moramo verovati u sebe, svi verujemo, svi u klubu, a najviše igrači. Verujemo u svoje treniranje, i koliko god da to zvuči čudno, mi smo i u Borisovu porasli. Iz utakmice u utakmicu moramo biti bolji, to je jedini način u sportu da napredujete. Uspešni sportisti, na primer teniseri, menjaju vremenske zone, dan za noć, pa su opet najbolji — rekao je Milojević.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама