Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Crvena zvezda mts na juniorskom F4 ABA lige!

Juniorska ekipa Crvene zvezde mts pobedom nad Cibonom obezbedila plasman na završni turnir ABA lige za igrače do 19 godina u Laktašima. Najefikasniji u trećoj uzastopnoj pobedi u kvalifikacionoj grupi u Beogradu, bio je Paunović sa 18 poena.
Juniorska ekipa Crvene zvezde mts obezbedila je plasman na završni turnir ABA lige u tom starosnom uzrastu, pošto su i u trećoj utakmici kvalifikacionog turnira slavili, ovoga puta protiv Cibone 94:75 (22:16,21:23,23:13, 28:23).
Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde mts bio je Paunović sa 18 postignutih poena.
Crveno-beli su mnogo bolje otvorili utakmicu i brzo stekli dvocifrenu prednost 19:9 u finišu prve deonice. Ipak u drugoj četvrtini, ekipa Cibone koju je predvodio talentovani Prkačin, sin nekadašnjeg igrača Cibone Nikše Prkačina, uhvatila je rezultatski priključak, a nakon trojke Jularića i vezanih poena Rašića, Cibona je zapretila velikim preokretom.
Ipak, ekipa Crvene zvezde mts odlično je odigrala treću četvrtinu, brzo povratila osetniju prednost predvođena Paunovićem, Popovićem i Vasićem. Upravo je bek Zvezde Vasić trojkom uz zvuk sirene na isteku treće četvrtine doneo crveno-belima velikih 66:52.
U uvodnim minutima poslednje deonice, Popović je “vezao” 7 poena, a košarkaši Crvene zvezde mts održavali su prednost od 12-15 poena, i mirno priveli utakmicu kraju do konačnih 94:75.

Prvi cilj je ostvaren, predstavnik Srbije i domaćin turnira u Beogradu, prvi je obezbedio plasman na završni turnir regionalnog takmičenja, koji će se održati u Laktašima u januaru 2018.godine.
U poslednjoj utakmici na turniru crveno-beli u nedelju u dvorani “Basket City” igraju protiv makedonskog MZT-a od 16 časova. Ukoliko slave i u toj utakmici, crveno-beli će obezbediti prvo mesto.
KK Crvena zvezda:
Mašić 2, Simović 9, Jovanović 3, Popović 10,Manojlović , Lakić 9,Vasić 5, Radaković 16, Paunović 18, Tomašević 9, Čojbašić 6, Živanović 7.
Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама