Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

ABA (U19) – Juniori pobedili Mega Bemaks 74:60

Juniorska ekipa Crvene zvezde pobedom je otvorila kvalifikacioni turnir za „Fajnal For“ ABA lige za igrače do 19 godina, koji se od ove godine premijerno igra u dve grupe. Crveno-beli bolji od Mege 74:60, Radaković sa 23 i Paunović sa 12 poena i 9 skokova najefikasniji.
Juniorska ekipa Crvene zvezde pobedom je otvorila kvalifikacioni turnir za „Fajnal For” ABA lige za igrače do 19 godina, koji se od ove godine premijerno igra u dve grupe.
U grupi u kojoj se takmiče i crveno-beli, za dve najbolje pozicije bore se i ekipe Mornara iz Bara, Cibone iz Zagreba , Mega Bemaksa i MZT-a iz Skoplja.
Ekipa Crvene zvezde je u uvodnoj utakmici koja je otvorila turnir u „Basket Sitiju” savladala ekipu „Mega Bemaksa” 74:60 (18:16,15:17, 29:11 i 12:16).
Najefikasniji u ekipi crveno-belih bio je Radaković sa 23 poena, pratio ga je Paunović sa 12.
Ekipa Crvene zvezde je već tokom prvog poluvremena, sredinom druge deonice povela sa 33:20, ali je ekipa Mege uspela velikom serijom od 13:0 da stigne do izjednačenja i rezultata 33:33 kojim se otišlo na veliki odmor.
Ipak, u nastavku, predvođeni Radakovićem i Paunovićem, mladi košarkaši Crvene zvezde su od 24.minuta i rezultata 39:40 napravili novu seriju od 21:1 i u potpunosti preuzeli kontrolu nad utakmicom. Pogađali su Radaković, Simović, Paunović, zaključno sa Lakićevom trojom i Pavlovićevom dvojkom za velikih 60:41
Do kraja meča, crveno-beli su u poslednjoj deonici održavali dvocifrenu prednost i mirno priveli meč kraju za važnu pobedu na startu turnira.
KK Crvena zvezda:
Mašić, Simović 8, Jovanović, Popović,Manojlović, Lakić 5,Vasić 8, Paunović 12 + 9sk, Paunović 23, Tomašević  7, Čojbašić 2, Živanović.
U subotu ekipa Crvene zvezde od 9 časova igra protiv Mornara iz Bara, a u subotu u večernjim časovima od 19.30 sledi duel sa „Cibonom” iz Zagreba. U drugom meču prvog dana, ekipa MZT-a savladala je Mornar 86:82.
U drugoj grupi u Zagrebu za plasman na „Fajnal For” bore se ekipe Cedevite, Partizana, Olimpije Petrol, Budućnosti i Igokee.

Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама