Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Poraz crveno-belih u Subotici

Odbojkaši Crvene zvezde doživeli su poraz u 7. kolu BPŠ Superlige Srbije od Spartaka u Subotici sa 3:0, po setovima 25:23, 25:18, 26:24.

Samo dva dana nakon što su pobedili Spartak sa 3:0 u Kupu Srbije, crveno-beli su istim rezultatom doživeli poraz u nacionalnom prvenstvu.

Posle izjednačene igre i minimalne prednosti crveno-belih na tehničkom tajm autu, domaći odbojkaši su serijom od pet poena na servis Eremića došli do vođstva od 16:12. Zvezda je postepeno smanjivala zaostatak, a Nikola Jovanović je našu ekipu približio na samo jedan poen (21:20). Međutim, Spartak je stigao do tri set lopte, a Zvezda je poenom Danila Pavlovića i blokom Nemanje Mašulovića ponovo zapretila 24:23. Nakon tajm auta domaći su ipak uspeli da reše set u svoju korist – 25:23.

Slično kao i u prvom setu domaći su posle tehničkog tajm auta i četiri vezana poena poveli sa 14:11. Zvezdini odbojkaši su držali rezultatski priključak sve do rezultata 20:18 kada je Spartak serijom od pet poena duplirao svoje vođstvo – 25:18.

Domaći su bili bolji na početku trećeg perioda igre. Na tehničkom tajm autu imali su četiri poena prednosti. Bilo je 16:11 kada je Zvezda napravila seriju od tri poena, dva Aleksandra Gmitrovića. Poeni su se osvajali u serijama, a Spartak je ponovo uspeo da dođe do opipljive prednosti od 21:16, ali su crveno-beli zaigrali mnogo bolje i sustigli rivala 21:20. Domaći ponovo prave razliku, nakon čega izabranici Dragana Kobiljskog dolaze do izjednačenja 23:23. Subotičani dolaze do prve, pa potom i druge meč lopte koju koriste – 26:24.

U redovima Crvene zvezde istakli su se Aleksandar Gmitrović i Milutin Nejić sa po 13 osvojenih poena.

Crvena zvezda i Spartak će odigrati još jedan meč u utorak 28. novembra u Beogradu kada je na programu revanš četvrtfinala Kupa Srbije. Crveno-beli su u prvom meču u Subotici slavili sa 3:0.

U narednom kolu BPŠ Superlige naši odbojkaši će gostovati Jedinstvu u Staroj Pazovi.

SPARTAK (S) – CRVENA ZVEZDA 3:0 (25:23, 25:18, 26:24)

Subotica – Dvorana: HS Dudova šuma. Gledalaca: 200. Sudije: Anđelko Popović i Zoran Radovanović.

SPARTAK: Milović (libero), Arsenoski 1, Jungić 7, Veselinović, Peić (libero), Eremić 16, Kovačević 7, Rajković, Kecman 9, Tumbas 7, Sinđelić. Nije igrao: Seizović. Trener: Igor Zakić.

CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Tadić, Stoković 1, Gmitrović 13, Mašulović 5, Petrović, Nejić 13, Jovanović 2, N. Pavlović, Andonović, D. Pavlović 8. Nije igrao: Dodić. Trener: Dragan Kobiljski.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама