Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Želim da igrači uživaju

Dan uoči utakmice petog kola grupe „H“ Lige Evrope u kojoj se sastaju BATE Borisov i Crvena zvezda, trener srpskog kluba Vladan Milojević govorio je pred novinarima,

540-vladan-3246342.jpg

Zvezdin trener je najpre istakao da se ne bavi kalkulacijama, i da će Zvezda ići na pobedu bez obzira na to koji rezultat joj odgovara.

— Mi od samog početka godine, otkad smo zajedno, igramo svaku utakmicu da pobedimo, i tako ćemo da igramo i sutra.Dolazimo ekipi koja, da se ne ponavljamo još od prve utakmice koju smo igrali u Beogradu, igra već 10 godina u Evropi i prvak je svoje države. To je iskusna ekipa koja u svakom slučaju ima cilj da i dalje bude redovan učesnik evropskih takmičenja. Mi smo se ove godine pojavili nakon dosta godina, i izuzetno sam ponosan zbog toga što smo u jednoj jakoj grupi, pored BATE Borisova, Kelna i Arsenala. I pre početka takmičenja u grupama, otprilike se znalo da je Arsenal favorit, što se i pokazalo, a ostalim trima ekipama ostalo je da se bore za to drugo mesto i prolaz dalje. Mi ćemo da učinimo sve, kao i do sada, da izađemo i da odigramo najbolje što možemo, i na kraju ćemo da vidimo šta smo uradili — rekao je Milojević.

Zvezdin trener ima veoma visoko mišljenje o beloruskoj ekipi.

— Utakmica BATE Borisva koju je odigrao u Kelnu mislim da ne oslikava odraz na terenu, jer Bate je vodio, takođe pri rezultatu 2:2 imao je izuzetnu šansu da postigne i treći gol. Mislim da je njihov visok poraz splet nekih okolnosti koje se u fudbalu jednostavno događaju. Što se tiče naše utakmice u Beogradu, videćemo koliko će ili neće biti sličnosti. Prednost BATE-a je iskustvo, i to što su domaćini. Ivanić jeste jedan od ključnih igrača. Ali, BATE ima dosta dobrih igrača i njihovo veliko oružje je iskustvo u igranju ovakvih utakmica, i kolektivni duh koji ih oslikava kao ekipu. Imaju dosta igrača pored Ivanjića na koje treba obratiti pažnju.

Zvezda će na ovoj utakmici biti oslabljena neigranjem Nemanje Radonjića.

— Često sam govorio da mi imamo izuzetno dobre fudbalere na svim pozicijama, ali ono zbog čega sam izuzetno tužan jeste povreda Radonjića. Uvek sam tužan kada se neki moj igrač povredi, jer uvek mi je bitno njihovo zdravlje. Jednu frazu ću vam reći: Koga nema, bez njega se mora i može. Fudbal je nepredvidiv, tako da ništa novo nemamo što se tiče promene planova. Ja sam neko ko je stalno govorio da bukvalno do samog početka utakmice imam dilemu oko sastava. Ovim putem želim Nemanji da se što pre oporavi — rekao je Milojev

Zvezdin strateg ne može da predvidi šta će odlučiti utakmicu, ali želi da ekipa pokaže ono što je pokazivala i tokom cele jeseni u Evropi.

— Pravimo plan onoga što hoćemo da uradimo, ali to radi i protivnik. Pokazalo se mnogo puta u ovakvim utakmicama da čak ni rezultat ne oslikava dešavanja na meču. Svakako su najvažniji golovi, a na današnjem nivou fudbala sitnice odlučuju, zato ja kao trener od svojih igrača tražim punu koncentraciju svih 90 minuta, prilikom svakog auta, svakog dodavanja. Jedna greška može da odluči utakmicu, a mi ćemo uraditi sve što je do nas da pružimo kvalitetnu partiju. Ništa ne obećavam, kao i uvek. Svesni smo svi mi da javnost od nas očekuje da izborimo proleće, ali ja od svojih igrača tražim samo da se poptuno pripreme, da imaju samopouzdanje i da uživaju u svojoj igri — zaključio je Milojević.

 

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама