Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Crvena zvezda mts dočekuje Baskoniju

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju u četvrtak od 21 sat ekipu Baskonije Vitorije Gasteiz u utakmici 9.kola Evrolige. O predstojećem meču govore trener Dušan Alimpijević i prvotimac Milko Bjelica.
Košarkaši Crvene zvezde mts nakon pobede u ABA ligi okreću se evroligaškim obavezama, a naredni protivnik je ekipa „Baskonije Vitorije Gasteiz” koja je nakon lošeg početka, nanizala nekoliko pobeda, i u prethodnih nekoliko nedelja, pokazala svoj stvarni kvalitet.
Crveno-beli su se nakon povratka autobusom iz Zadra, osvežili i okrenuli pripremama za baskijskog evroligaša, a trener Dušan Alimpijević kaže da crveno-bele očekuje uzuzetno teška utakmica protiv odlične ekipe, koja se prenula nakon promene trenera i dolaska …
„ Očekuje nas težak meč, uostalom takav je svaki u Evroligi. Ekipa Baskonije je u poslednjih nekoliko nedelja igrala izvanredno, a ogroman individualni kvalitet pojedinaca je stavljen u službu tima, što je donelo i rezultat. Očigledno da je promena trenera donela rezultat. Moramo da odigramo maksimalno dobro u oba pravca, imaćemo vremena da se osvežimo i pripremimo za ovu utakmicu u kojoj želimo i da odigramo dobro i da stignemo do pobede. Jasno je da nam je podrška navijača mnogo važna i da nam donosi mnogo u pokušaju da dođemo do novih bodova” rekao je trener crveno-belih.
I jedan od najiskusnijih u redovima Crvene zvezde mts, Milko Bjelica, nekadašnji igrač Baskonije upozorava na činjenicu da je  tim narednog rivala, izvanredno reagovao na promenu na klupi:
„Baskonija je posle lošeg starta izvršila neke izmene, tu prvenstveno mislim na promenu trenera. Ekipa je na tu promenu reagovala fenomenalno, nanizali su nekoliko vrednih pobeda u Evroligi i nacionalnom prvenstvu. Sada su za razliku od početka sezone, u izvanrednoj formi. Međutim, mi moramo da se usredsredimo na nas i našu igru – da podignemo kvalitet odbrane, da odigramo tečnije u napadu, i to je ključ uspeha. Pozivam navijače da dođu i pruže nam podršku, igramo izuzetno jako i teško takmičenje, i uz njihovo bodrenje sve je na parketu lakše” rekao je Bjelica.
KK Crvena zvezda mts podseća da će za ovu priliku, u četvrtak postaviti dva video bima u „Areni” kako bi svi koji budu došli da prate evroligašku utakmicu, mogli da prate i fudbalsku utakmicu Lige Evrope Bate Borisov – Crvena zvezda u Belorusiji, koja počinje u 19 sati.
Zbog toga, kapije „Beogradske Arene” biće otvorene već u 18.30 časova, a utakmica Crvena zvezda mts – Baskonija Vitorija Gasteiz počinje u 21 sat.
Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама